BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,88
HABER /  GÜNCEL

Bakan Bekir Bozdağ'dan Gezi davası tepkilerine cevap: Herkes işine baksın

GEZİ PARKI davasında çıkan kararlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mahkeme üyelerine gelen tepkiler üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ cevap verdi.

Abone ol

Gazi Parkı davasında çıkan kararlar gündeme oturdu. Uluslararası arenadan olduğu kadar muhalefetten ve kamuoyundan da tepkiler yükseldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi Davası kararları için verilen tepkiler üzerine şu açıklamayı yaptı:

*"Hakimler tavsiye ve telkin kabul etmezler. Vicdani kanaatle açıklarlar. Olması gereken tepkilerin dışında saygısızca tepkilere şahit olduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve mahkeme üyelerini tehdit eden hakaret eden ifadelere tanık olduk. Dil uzatanları, and içenleri herkesi kınıyorum. Türkiye'de kararlar beklendiği gibi çıkınca ya da çıkmayınca hakimler talimatla karar veriliyor diye mahkeme ve hakimleri suçlamak hukuk devletiyle bağdaşmayan bir uygulama olarak ortaya çıkıyor. Dünkü olayda da bir kez daha görmüş olduk. Saygı duymaya davet ediyorum."

ABD açıklamasına tepki
ABD'den gelen tepki açıklamasının sorulması üzerine "Türk yargısı bağımsız bir yargıdır. Ne ABD ne başkasının bir şey söyleme hakkı yoktur. Herkes işine baksın" dedi.

GEZİ DAVASI KARARI İÇİN KİM NE DEDİ?

Abdullah Gül : Kavala ve arkadaşlarıyla ilgili karar kamu vicdanını çok derinden yaraladı. Beni de çok üzdü. Bu dava yargılama süreci açısından da ileride utanılacak bir yargılama süreci olarak anılacaktır. Türkiye için de inanılmaz yük oldu bu karar. İnsan hakları ve hukuk uygulamalarının zaten çok sorgulandığı dönemde, Türkiye’ye kötülük yapmak isteyenler ancak bu kadar zarar verebilirlerdi.
Ali Babacan : Osman Kavala'la ve diğer sanıklara yapılan büyük haksızlık hepimizin vicdanını yaralamıştır. Alınan kararın hukuki hiçbir açıklaması yoktur. Ülkemizi öfkeye ve kine teslim etmeyeceğiz. Demokratik hukuk devletinde özgürce yaşayacağız.
Ahmet Davutoğlu : Uzun tutukluluk süreleri ile adaleti örselerseniz, çelişkili kararlarla hukuku hiçe sayarsanız verdiğiniz hükme saygı kalmaz! Yargı siyasi güce değil, siyasi güç adalete dayanmak zorunda. Yargının içerde ve dışarda itibarını tesis etmek demokratik siyasetin en temel önceliğidir.
Selahattin Demirtaş : Gezi dört duvara sığmaz. Halen mi öğrenemediler, korku korksun bizlerden.
Gültekin Uysal (Demokrat Parti Genel Başkanı) : "Dün #Gezi davası ile alakalı karar da gösterdi ki iktidar, korku kol gezinsin, muhalefet için Türkiye tekinsiz bir yer olsun istiyor. Seçimler yaklaştıkça iktidar her türlü yöntemi deneyecektir derken bunu da kastediyordum. İktidar, verdiği kanun teklifleri ile siyasal muhalefeti, mahkemeler aracılığıyla aldığı politik kararlarla toplumsal muhalefeti susturma derdinde. Adaleti ve demokrasiyi işler hale getirmek yerine korkuyu yerleştirmek derdinde. "Bırakalım, maruz kalan düşünsün" anlayışı ile bu cendereden kurtulma imkanımız yok! O nedenle "herkes için Adalet" diyoruz, "herkes için demokrasi" diyoruz"
Birol Aydın (Saadet Partisi Sözcüsü) : “Tüm kişi ve davalar için söylüyoruz: Önce adalet, herkes için adalet, her daim adalet”.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Meteoroloji ve uzman isimlerden uyarı! Montları hazırlayın kar geri geliyor sıcaklık düşüyor İstanbul, Kastamonu...
Foto Galeri Meteoroloji ve uzman isimlerden uyarı! Montları hazırlayın kar geri geliyor sıcaklık düşüyor İstanbul, Kastamonu... Galeriye Gözat