BIST 9.680
DOLAR 32,44
EURO 34,46
ALTIN 2.480,29

Bahçeli’ye açık teşekkürümdür!..

Doğu sınırımızda topraklarımızdan bir bölümünü içine alan 2. İsrail devleti kurulmak amacıyla ABD merkezli dış ablukanın tüm gücünü gösterdiği bir dönemde CHP ile MHP’ye bakıyorum da…

Doğu sınırımızda topraklarımızdan bir bölümünü içine alan 2.  İsrail devleti kurulmak amacıyla  ABD merkezli dış ablukanın tüm gücünü gösterdiği bir dönemde CHP ile MHP’ye bakıyorum da…

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu elinde birtakım belgelerle çıkıp ülkemizi dünyanın gözü önünde yargılayıp, Suriye ve Irak benzeri işgal girişimine sözde neden bulmaya çalışan ABD’nin elindeki ekmeğe yağ sürerken, MHP ülkücüsünden Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye kadar Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’nin yanında göğsünü siper etmiş durumda.

Oy kullanmaya başladığım bu yana da önce DYP’ye, ardından Özal’lı ANAP’a ve 2002 tarihinden itibaren de her seçimde AK Parti’ye oyunu vermiş biri olarak, MHP’ye ne elim, ne gönlüm ne de oyum gitti. Ancak savunduğu değerler benim de baş tacım. Olmazsa olmazlarım. O yüzden MHP’li değilim ama milliyetçiyim.

Nasıl ki cumhuriyetçilik ve Atatürkçülük CHP’nin tekelinde değil ise dini değerlerimiz de AK Parti’nin tekelinde değil ise milliyetçilik, vatanseverlik ve bayrak aşkı da sadece MHP’nin tekelinde değil.

Hatta yazılarımda sık sık ifade ederim. Bu ülkeye yol yapan, okul yapan, mezrasına kadar su ve elektrik götüren, ülkesinin insanı için dertlenen ve refah düzeyini yükselten, ülkesinin tam bağımsızlığı için mücadele eden kim olursa olsun benim gözümde o en milliyetçi, en ülkücü kişidir. O yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan da bana göre ülkücüdür ve milliyetçidir.

*******                                ******                             ******

İşte tam da böylesine sıkıntılı günlerden geçerken Anıtkabir’den dünyaya öyle bir görüntülü mesaj verildi ki ABD’nin Sarraf kozuyla Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak istediği bir anda hepimize büyük bir moral kaynağı oldu.

Boyalı basında çok fazla yer almadı, çünkü işlerine gelmedi. Tam 5 gün önce 140 bini bulan ülkücü  gençler Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki mezarından Anıtkabir’e yürüdü. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un organize ettiği 81 ilden gelen ülkücü gençler, Anıtkabir’deki saygı duruşundan sonra sessizce dağıldılar. Hafızalara kazınan o görüntü aslında basit bir yürüyüş ya da saygı duruşu değil, ülkücülerin iç ve dış mihraklara karşı verdiği en anlamlı mesajdı.

Bu toplu ve sessiz yürüyüş ile dediler ki:

“Biz bu ülkenin ve milletin bekçisiyiz. Bizi ezmeden bu ülkeyi bölemezsiniz, bizi ezmeden bu ülkeden bayrağı indiremezsiniz, bizi ezmeden bu ezanı dindiremezsiniz. Bu ülke sahipsiz değil. Bugün 140 binle buradayız, yarın 500 binle, öbür gün milyonlarca gençle karşınızdayız”

Binlerce ülkücü gencin sessiz yürüyüşü ve akın akın Anıtkabir’e gidişi belli kesimde MHP’nin provokasyonu olarak algılanmak istense de başarılı olamadılar. Çünkü böyle bir sokağa taşma veya çıkma pozisyonu ortada yoktu.

******                          *******                                  ******

Devlet Bahçeli başkanlığındaki MHP ve ülkücü camia, son yıllarda AK Parti iktidarına verdiği destekten dolayı hep eleştiriliyor. Ancak onlar AK Parti’ye ya da Erdoğan’a destek çıkmıyorlar. Onlar AK Parti’nin ya da bir başka gücün taşeronu ya da supabı değil, hep sözlerinde ifade ettikleri ve eylemlerinde de gösterdikleri gibi bu memleketin ve milletin emniyet supabını üstlenmiş durumdalar.

Dertleri seçimlerde barajı geçmek ya da iktidar olmak ise hiç değil. Tek dertleri ülkemizin istikbali ve istiklali için mücadele etmek ve çok iyi görüyorlar ki şu anda mesele Erdoğan değil, onun üzerinden bu ülkeyi bölüp, parçalamak.

İşte ‘Erdoğan’ın yanındayız’ derken aslında, ülkenin bölünmez bütünlüğü için duruş sergilediklerini ifade ediyorlar.

Ve ben devlet adamı duruşundan asla taviz vermeyen Sayın Bahçeli başta olmak üzere liderliğini yaptığı MHP teşkilatı ile ülkücü gençlere bir vatansever olarak can-ı gönülden teşekkür ediyorum.

“iyi ki varsınız, iyi ki Erdoğan’ın yanındasınız. İyi ki birlik ve beraberliğimiz için nöbettesiniz”