BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.301,00
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli, Soma ile ilgili açıklamalarda bulundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Soma'da yaşanan maden faciasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma'da Meydana Gelen maden kazasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Maden kazasını son yılların en korkunç, en kahredici olayı olduğunu söyleyen Bahçeli, "Türk milleti büyük bir acı ve felaketle karşı karşıyadır. Manisa'nın Soma ilçesinde, özel şirket tarafından işletilen bir maden ocağında, trafo patlamasıyla çıkan yangın sonucunda dayanılmaz bir kayıp yaşanmıştır. Son yılların en korkunç, en kahredici müessif hadisesi bu şekilde gerçekleşmiştir. Herkesin kalbi Soma için atmaktadır" dedi.

"EN BÜYÜK KORKU VE KAYGIMIZ İSE KAYIP SAYISININ ARTMA İHTİMALİDİR"

Maden kazasındaki kayıpların artmasından duyduğu endişeyi dile getiren Bahçeli, "Şu ana kadar 205 işçi kardeşimiz maalesef Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. En büyük korku ve kaygımız ise kayıp sayısının artma ihtimalidir. Halen, maden ocağında mahsur kalmış çok sayıda işçimizin olması ve geçen her anın aleyhe işlemesi endişeleri artırmakta, umutları kırmaktadır" ifadelerine yer verdi.

"HERKESİN KALBİ SOMA İÇİN ATMAKTADIR"

Arama-kurtarma ekiplerinin canla-başla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bahçeli, "Aziz milletimizin duaları Soma'yladır. Herkesin gözü-kulağı Soma'dan alınacak haberlere kilitlenmiştir. Arama-kurtarma ekiplerinin canla-başla çalışmalarını sürdürdükleri anlaşılmaktadır.Türk devleti tüm imkanlarıyla olay mahallindedir" dedi.

"HERKESİN KALBİ SOMA İÇİN ATMAKTADIR"

Kazadan duyduğu üzüntüyü dile getiren Bahçeli, "Şu an toprak altında mahsur kalan işçilerimizin sağ-salim kurtarılmaları, sevdikleriyle ve sevenleriyle kavuşmaları Rabbim'den dileğimdir. Hepimizi gözyaşına ve mateme boğan maden faciasında hayatlarını kaybeden işçilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet; kederli ailelerine, Somalı vatandaşlarıma ve Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı olarak kurtarılan işçilerimize de geçmiş olsun dileklerimle birlikte acil şifalar temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.