BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.436,02
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli ilk kez konuştu MHP kabinede olacak mı?

Grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli'den gündeme dair bomba açıklamalar geldi. 16 Nisan referandum sonuçlarına ilişkin sert çıkışta bulunan Bahçeli, 'MHP kabinede olacak mı' sorusuna da yanıt verdi.

Abone ol

16 Nisan referandum sonuçları ilişkin yapılan yorumların ardı arkasının kesilmemesi Bahçeli'yi çok kızdırdı. Bahçeli 'hodri meydan' dedi ve ekledi:

"MHP'ye oy veren kardeşlerimizin hangi ordanda evet hangi oradanda hayır dediğini ispatlamayan alçaktır, şerefsizdir. Hodri meydan. Alnımız açıktır. Bazı sözde gazeteci, uyduruk araştırma şirketleri şanslarını fazla zorlamasın."

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli MHP kabinede olacak mı sorusuna şu yanıtı verdi:

'Hükümette MHP'liler olacak mı?'

'MHP'nin şu kadar bakanlık almak suretiyle koalisyon ortağı olacağı ifade edilmektedir. Bu tamamen yanlış bir kanaattir. MHP'yi başka bir zeminde tartışmaya açmaktır. Şu an için 65. Hükümet görevinin başındadır. Bu hükümet Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hükümetidir.

Bugün ayrıca anayasa değişikliği sonrası sayın Cumhurbaşkanı partisine tekrar dönmektedir. 21 Mayıs'ta da büyük kurultaylarını olağanüstü olarak toplayacaklardır, bu onların işidir. Hükümette görev alacağımız, bunun için kriterlerimiz şunlardır gibi şeylerin aslı yoktur. MHP başkalarının eksiğini gediğini tamamlamak için, yama kurmaya hazır bir parti midir? Kim davet ederse etsin söylediklerim geçerlidir. MHP üzerine ne ekilirse o biçilir.'

Bahçeli, 2019'da aday olup olmayacağı sorusuna da "Siz çok ileri görüşlüsünüz" yanıtını verdi. 

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından önemli satır başları:

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin kararı skandal niteliğindedir. Türkiye'ye parmak sallamak kimsenin harcı olamaz. Ne zaman Türkiye zarar görse alkışlayanlar Avrupada'dır. İnsan hakları diyorlar insanlığı bilmiyorlar. AKMP'nde oy kullanan HDP'li iki üyenin destek vermeleri alçaklıktır. İnsanlık vicdanı gayri hukuki kararları tepki ile karşılayacaktır. Avrupa diye yazılır yazılmasına ama çifte standart diye okunacaktır, nefret salgını ve ırkçılık diye anlaşılacaktır.

"HÜKÜMETE DİYORUM Kİ..."

Şuanda Türkiye zahmetli, bedeli yüksek, mağaliyeti ağır terörle mücadele sürecindedir. Terörizm tüm ülke ve toplumunların yegane düşmanı olmalıdır. Teröristin makbulü, masumu görülemeyecektir. FETÖ ile sürdürülen mücadelenen tatmin edici seviyelere ulaşamadığı son gelişmelerden anlaşılmaktadır. FETÖ virüsü her yere bulaşmıştır. Bu hain terör örgütü toplumun her hayatının hücrelerine kadar girmiştir. Tablo dehşet vericidir. Hükümete diyorum ki FETÖ'nün ucu nereye dayanıyorsa oraya kadar gidilmeli ve kökü kazılmalıdır. Mücadeleden ödün verilmemelidir. Vebal hepimizin omuzlarındadır. Tabandan tavana çıkılamamıştır. Ağaca bakarken ormanın gözden kaçtığına dair kanaat ve yorumlar artmakta. İmtiyazlı isimlere dokunulmamıştır. Memur var da meşhur siyasetçi, bürokrat yok mudur? Tepedeki kişilere geldiğinde neden sessizliki tepsizlik oluyor?

TANIDIK SİMALAR NEDEN ORTAYA ÇIKARILMIYOR?

Hiçbir makam suçu ve suçluyu gizlemeye yetmeyecektir. 8 alanda mücadele varken siyasette ağırdan alınıyorsa bir bit yeniği var demektir. Mahrem imamlar bulunuyor da kritik görev üstlenmiş tanıdık simalar neden ortaya çıkarılmıyor?

FETÖ UYUYAN HÜCRELERİ İLE FAALİYETTEDİR

Ülkemizde de FETÖ'ye son darbe indirilmemiştir. FETÖ uyuyan hücreleri ile faaliyettedir.Bu kamburla daha fazla masafe alamayız.Başbakan'a ve Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunuyorum FETÖ'nün en son ferdi yakalanana kadar durmak, beklemek, gecikmek, dün yakınımızdı vefaydı demek haramdır bunlara karşı mücadele sonuna karşı helaldir. MHP diğer terör örgütlerine karşı olduğu gibi FETÖ ile mücadelede ön şartsız destek verecektir. Pensilvanya'dan kumanda edilecek, bombalanacak ülkemizin olmadığını gösterelim.

"CHP FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ"

YSK kesin sonucu 27 Nisan'da açıklamıştır. CHP'nin freni patlamış kamyon gibi kontrolsüz tavrı kendisini küçük düşürmektedir. 16 Nisan'a gölge düşürmek amacı ile başlayan tartışmaları AİHM'ne kadar gideceği görülmektedir. CHP havada su dövmekte kışkırttığı cehpeleşmeden ne kazanırım arayışındadır.CHP ve kader ortağı HDP ne yaparsa yapsın Türkiye düzeltilmiş rotası ilerlemeye başlamıştır.

HODRİ MEYDAN

Bazı sözde araştırma şirketleri 16 Nisan sonuçlarını partimize oy vermiş kardeşlerimizin 3 te 2'sinin hayır dediğini söylemiştir. Bunların öğüttüğü yalandır. MHP'ye oy veren kardeşlerimizin hangi ordanda evet hangi oradanda hayır dediğini ispatlamayan alçaktır, şerefsizdir. Hodri meydan. Alnımız açıktır. Bazı sözde gazeteci, uyduruk araştırma şirkerleri şanslarını fazla zorlamasın.

Hariçten gazel okumaya gerek yoktur. Cumhurbaşkanının parti ile üyeliği gerçekleşecektir. Fiili durum hukuki statüye kavuşacaktır.

FETÖ ile PKK ile  kıran kırana mücadele olmalı. Artık hiçbir mazeret kalmamıştır. MHP devleti ile beraberdir.

"CUMHURBAŞKANI'NIN ÇIKIŞI ÖNEMLİDİR"

TSK Sincar ve Karakoçak'ta terör hedeflerine hava harekatı düzenlemiştir. Sayın Cumhurbaşkanı 'bir gece ansızın gelebiliriz' kararlığını sergilemiştir. Sayın cumhurbaşkanının çıkışı önemlidir. Türkiye nerede hain varsa görünmeli ya da ansızın gelmelidir.

Hava harekatımızın peşinden PYD-YPG'nin yanına koşan ABD subaylarının görüntüleri içler acısıdır.