BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
HABER /  DÜNYA

Bağdat'ta Peşmerge sevkiyatı devam ediyor!

Irak'ta merkezi hükümet Bağdat ile Bölgesel Kürt yönetimi arasındaki kriz aşılamadı.

Abone ol

Merkezi Irak yönetimi ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi arasında Bağdat'ın Kerkük'e yerleştirmek istediği 'Dicle Operasyon Birliği' ile ilgili kriz devam ediyor.

Bölgesel Kürt yönetimi askeri yığınağını, Kerkük'e 10 kilometre uzaklıktaki peşmerge karargahına yapılıyor. Askeri seviyatın takviye amaçlı olduğu belirtildi.

Mesut Barzani'nin başkanı olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin (IKDP) resmi yayın organı Kürdistan TV'de yer alan habere göre, Mesut Barzani oğlu Mensur Barzani'nin başında olduğu ve bölgesel yönetimin özel kuvvetleri olarak bilinen "Devrim Ordusu"nu dün Kerkük'e gönderdi.

Barzani, daha önce de kardeşi Sihat Barzani'nin başında olduğu 'Piştiwani' isimli Peşmerge birliğini tank ve toplarla Kerkük yakınlarına göndermişti.

Bölgesel Kürt yönetimi, yığınak yapılan bölgelerin Kürt bölgeleri olduğunu savunuyor. Kürtler, Erbil ile Bağdat arasındaki gerilimin diyalogla çözülmesini arzu ettiklerini belirtiyor. Ancak merkezi yönetim diyalog masasına dönmez, Kürt bölgesine saldırırsa, karşı koyacaklarını kaydediyor.

ARABULUCULUK GİRİŞİMİ

Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi'nin arabuluculuk girişimleri ise devam ediyor. Nuceyfi bugün bir kez daha Erbil'de Barzani ile bir araya gelecek.

Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi daha önce de Başbakan Nuri el Maliki ve Barzani ile bir araya gelmiş, ama bir sonuç elde edememişti.