BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,55
ALTIN 2.496,24
HABER /  GÜNCEL

Babalardan ihtiyaç nöbeti

Onkoloji Servisinde tedavi gören çocukların babaları dönüşümlü olarak nöbet tutuyor

Abone ol

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisinde tedavi gören çocukların babaları, gerekli ilaç ya da kanı temin edebilmek için dönüşümlü olarak ''ihtiyaç nöbeti'' tutuyor.

AA muhabirine açıklama yapan nöbetçi babalardan Vedat Coşkun, önemli olanın çocukların ihtiyacının karşılanması olduğuna dikkati çekerek, ''Hepimiz çalışmak zorundayız, bütün gün burada bekleyemiyoruz. Ama çocuklarımızın her an acil bir ihtiyacı çıkabiliyor. Bunları temin edebilmek için biri nöbetçi kalıyor'' dedi.

Coşkun, beş yaşındaki kızı Büşra'nın yedi aydan beri kanser tedavisi gördüğünü ifade ederek, ''İşim olduğunda içim rahat gidebiliyorum. Biliyorum ki, bir şey gerektiğinde buradaki baba, kimin çocuğu olduğuna aldırmadan elinden geleni yapacaktır'' diye konuştu. Manisa Alaşehir'de yaşadığını belirten Coşkun, geceleri ilaç istendiğinde ya da kan ihtiyacı olduğunda nöbetçi kalan babanın bunu temin etmek için çabaladığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Buradaki çocuklardan birinin bir ihtiyacı olduğunda, kendi çocuğummuş gibi giderim, düşünmem. Eminim diğer babalar da benim çocuğumun bir ihtiyacı olduğunda düşünmeden giderler. İlaç lazım olduğunda kimin çocuğuna diye bile sormayız. Babalardan kim denk gelirse alıp getirir.'' Onkoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Canan Vergin ise, servislerinde örnek bir dayanışma yaşandığını belirterek, ''Aileler zamanla bütünleşiyor, herkes diğerinin yardımına koşuyor. Burada hangi çocuk, kimin çocuğu kavramı yok. Her çocuğun ihtiyacı hemen karşılanmalı ilkesi var'' diye konuştu.