BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  DÜNYA

AZERBAYCAN’IN EUROVISION TEMSİLCİSİ İSTANBUL’A GELİYOR

2013 Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkesi Azerbaycan’ı temsil edecek Farid Mammadov, tanıtım turnesi kapsamında 3-5 Mayıs tarihleri arasınd...

Abone ol

2013 Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkesi Azerbaycan’ı temsil edecek Farid Mammadov, tanıtım turnesi kapsamında 3-5 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da olacak.
2012 Eurovision Şarkı Yarışması’na başarılı bir organizasyonla ev sahipliği yapan Azerbaycan, 2013 Eurovision Şarkı Yarışması’nda yetenekli şarkıcı Farid Mammadov tarafından temsil edilecek. Tanıtım turnesi kapsamında 3-5 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da bulunacak olan Mammadov, aynı zaman Azerbaycan’ı Eurovision sahnesinde temsil edecek ilk erkek solist oldu.
Bu yıl 39 ülkenin katıldığı ‘58. Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkesi Azerbaycan’ı ‘Hold Me’ isimli şarkıyla temsil edecek olan Farid Mammadov, 16 Mayıs’ta Malmö kentinde gerçekleşecek ikinci yarı finalde 4. sıradan güçlü performansıyla ülkesini temsil edecek.
21 yaşındaki Mammadov, 2012 yılında yapılan Azerbaycan seçmeleri için Büyük Sahne’de yer alarak ABD, Birleşik Krallık, Yunanistan, İsveç ve Ukrayna’dan gelen seçkin söz yazarları, yapımcılar, koreograflar ve ses eğitmenleriyle bir araya geldi. Daha öncede Ani Lorak ve Sakis Rouvas için Eurovision şarkıları yapan Dimitrios Kontopoulos’un dikkatini çeken Farid Mammodov, Kontopoulos tarafından bestelenen ‘Hold Me’ isimli şarkıyı ilk kez 9 Mart’taki finalde seslendirerek izleyicilerinden tam not aldı. Dimitrios Kontopoulos, şarkıcının karizmatik performansından, sahne sunumundan ve ses yeteneğinden etkilenerek ‘Hold Me’ isimli şarkısını özellikle onun için besteledi. Farid Mammadov’un seslendireceği ‘Hold Me’, Kontopoulos’un kendi deyimiyle ‘şarkı ve şarkıcının mükemmel uyumu’ oldu.
Müzik yeteneği ve görüntüsüyle Azerbaycan seyircisini kısa sürede etkileyen Farid Mammadov, Azerbaycan’ın son yıllarda yetiştirdiği en iyi ses sanatçılarından biri olarak kabul ediliyor. Farid Mammadov, 2013 Eurovision Şarkı Yarışması’nın 16 Mayıs’ta Malmö şehrinde gerçekleşecek olan ikinci yarı finalinde Azerbaycan adına sahne alacak.
(İHA)