BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
HABER /  GÜNCEL

Az takı takıldı dava açıldı

Davetliler erken gitti iddiasıyla gelin ve damat salon sahibine dava açtı.

Abone ol

Düğün yaptıkları salonda "iyi hizmet verilmediği gerekçesiyle düğünün erken bittiğini, bu yüzden de kendilerine az takı takıldığı için zarara uğradıklarını" iddia eden Fatih ve Bahar S. çifti, salon sahipleri aleyhine 140 bin YTL’lik tazminat davası açtı.

Ankara'nın Haymana İlçesi’nde yaşayan Fatih ve Bahar S. çifti, avukatları Kadir Yıldız aracılığıyla Haymana Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak düğünlerini yaptıkları Mogan Park Maya Düğün Salonu sahiplerini mahkemeye verdi. Avukat Yıldız’ın dava dilekçesinde şu iddialar yer aldı:

ELEKTRİK KESİLDİ

"Müvekkillerim, hayatlarının en önemli günlerinde, davalının hizmeti eksik ve ondan beklenen yarar sağlanmayacak şekilde sunmasından dolayı, maddi ve manevi olarak büyük yıkıma uğramışlardır. Ayrıca salonun elektriklerinin kesilmesi sonucu birçok hizmet sunulamamıştır. Normal olarak saat 24.00’te bitmesi gereken düğün 21.30’da sonlandırılmak zorunda kalmıştır. Hizmetlerin sunulamaması nedeniyle takı töreni yapılamamış, kötü hizmet nedeniyle misafirler salondan ayrılmak zorunda kalmıştır...

Düğün töreninde milletvekilleri, bürokratlar ve siyasetçi gibi birçok önemli konuk vardı. Önemli konuklara açıklama yapılmakta güçlük çekilmiş, milletin alay konusu olmuşlardır. Düğün töreninde takılması gereken takıların eksik ve umulandan az olması sebebiyle müvekkiller ciddi zarara uğramıştır. Bu nedenle tazminata mahkum edilmesini talep ediyoruz."

20 BİN YTL HARCADIK

Avukat Kadir Yıldız, dilekçesinde düğün salonu için 20 Bin YTL ödendiğini, müvekkillerinin yükümlülüklerini yerine getirdiğini, salon sahibininse hizmeti iyi yapmayarak ayıplı hizmet verdiğini öne sürdü. Yıldız, sözleşme gereği stüdyo, sanatçılar, folklor grubu, gelin başı, pasta, yemek, içecek ve her türlü hizmetin düğün salonu sahibi tarafından karşılanmasının kararlaştırıldığına dikkat çekti. Bu hizmetlerin yerine getirilmediğini belirten Yıldız, "maddi manevi çöküntü yaşayan müvekkilerinin" kesilen elektrikler nedeniyle davetliler için ayrıca 3 bin YTL ödeyerek otobüs kiraladıklarını ifade etti.

Düğün erken bitmedi, saat yarıma kadar göbek atıldı

Salonunun sahibinin avukatı Mehmet Kaya Batı ise mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde suçlamaları reddetti. Batı, iddiaları şöyle yanıtladı: "Düğün erken bitti deniliyor, oysa tam 4.5 saat sürmüştür. Salonumuz tarafından çekilen video kayıtlarında düğünün gece 00.30’a kadar devam ettiği görüntüyle sabittir. Elektrikler 10 dakika kesilmiş, hemen jeneratör devreye sokulmuştur. Saygın bir müessese olan salonda yıllardır düğün yapılmaktadır ve hiçbir sorun yaşanmamıştır. Davanın reddini talep ediyoruz."

Nurettin Kurt/Hürriyet