BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  MAGAZİN

Ayşen Gruda PKK mağaralarına giderim dedi

Usta oyuncu Ayşen Gruda 'Türkiye Barışını Arıyor' yazı dizisinde barış sürecine ilişkin çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu

Abone ol

'Türkiye Barışını Arıyor' yazı dizisinde bir çok ünlü isimle Kürt sorunu ve PKK'nın silah bırakması konuşuldu. Serkan Ayazoğlu ve Ümit Aslanbey'in hazırladığı dizide sanatçı Ayşen Gruda da görüşlerini anlattı.

Son periyodu otuz yıl süren ve kırk bin insanın ölümüne yol açan PKK sorununun çözümünde şimdiye kadar görülmemiş bir barış iklimi var. Bu barış iklimine sanatçılardanda ılımlı mesajlar geldi.

Ayşen Gruda, "Bu devlet bana bir görev verirse ben korkmadan ama hiç korkmadan mağaralara gidip o insanları ikna ederim. Masal anlatsam bile beni dinlerler" dedi.

BU SAVAŞ ÇOK GEREKSİZ

Size göre barışın dili nasıl olmalıdır kullanılan dili nasıl buluyorsunuz?

Benim nüfus kâğıdımda Türk olduğum yazar ama aklı başında bir insan için bunların hiçbir önemi yoktur. Bakın bir belgeselde izledim. Para veriyorsunuz sizin bütün kökeninizi çıkarıyorlar. Ben de bir Kızılderili olabilirim. Dünya birbirinin içinde. Neyin ispatı ve kavgası içindeyiz. O Kürt çocukları da anne, baba kuzusu. Küçük hesaplar yüzünden iki tarafta ölüyor. Dövüşe dövüşe değil masa başında konuşa konuşa halletmemiz gerekiyor. İnanıyorum aklı başında siyasiler, insanlar bunları görüyorlar. Hepimizin çocukları var. Bu savaş çok gereksiz.

MAĞARALARA GİRMEYE HAZIRIM

Sanatçı olarak katkıda bulunabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Ben Siirt'e turneye gittim. Orada askerler gördüm. Kara gözlü bir asker vardı. Boyu küçücüktü. O askeri hayatım boyunca unutmayacağım. Beni gördüler bana el salladılar. Eğer ki bu konuda katkım olacak ise mağaralara kadar gitmeye razıyım.

PKK mağaralarına giderim. Çünkü onlar bana bir şey yapmazlar. Onlar da benim filmlerimle büyüdüler. Ben de endişeliyim ki o filmlerin neresinde yanlış yaptığımı düşünüyorum. Bana bir şey yapmazlar. Bu devlet bana bir görev verirse ben korkmadan ama hiç korkmadan mağaralara gidip o insanları ikna ederim. Masal anlatsam bile beni dinlerler.