BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  MAGAZİN

Ayşe Özyılmazel bu cezayı çekecek!

Hakaret gerekçesi ile ünlü manken tarafından Sabah Gazetesi köşe yazarına açılan dava sonuçlandı

Abone ol

Sabah Gazetesi köşe yazarı Ayşe Özyılmazel, yazısında Ebru Şallı'ya hakaret ettiği gerekçesiyle bin 740 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Hakim Sevim Efendiler, sanık Özyılmazel'in yazısında eleştiri sınırlarını aştığını, müşteki Ebru Şallı'nın kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu ve hakaret suçunun unsurlarının oluştuğunu belirtti. Hakim Efendiler, sanık Özyılmazel'i hakaret suçundan bin 740 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Sanık Özyılmazel'in sabıkasız oluşunu ve bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat getiren hakim Efendiler, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanığın 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına hükmetti. Özyılmazel mahkemede verdiği ifadesinde, Ebru Şallı ve eşi Harun Tan'a yazısında hakaret etmediğini savunmuştu.

Şikayetçi Ebru Şallı da mahkemede verdiği ifadesinde, "Kendisi yazıda da görüldüğü gibi bana 'salak' kelimesini kullanarak hakaret etmiştir. Bu gerçekten onur kırıcı aynı zamanda eşime de hakaret etmiştir. Kendisi aynı zamanda bana bir hastalık teşhisi koymuştur. Bu oldukça kötü bir şeydir. Şikayetçiyim" demişti.