BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.426,64
HABER /  GÜNCEL

AYM kararına uymuyorsak AİHM'e hazırlanalım

Abdülkadir Selvi: Şahin Alpay ve Mehmet Altan başvuruları AİHM'in gündeminde. Eğer mahkeme, Anayasa Mahkemesi’nin, 'Etkili bir yol' olmadığını gerekçe göstererek, tahliye kararı verirse o zaman ne yapacağız?.."

Abone ol

ANAYASA Mahkemesi'nin (AYM) Mehmet Altan ve Şahin Alpay için verdiği tahliye kararı sonrası tartışma sürerken, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'den dikkat çeken bir uyarı geldi. Selvi, AYM kararının uygulanmaması durumunda AİHM'in önündeki Mehmet Altan ve Şahin Alpay davasından çıkacak karara dikkat çekti. 

CAN DÜNDAR SENDROMU: Yerel mahkemenin AYM kararına rağmen tahliye kararı vermemesinde “Can Dündar sendromu”nun yattığını söyleyen Selvi, Can Dündar'ın AYM kararıyla serbest kaldıktan sonra yurtdışına kaçıp bir daha dönmemesini hatırlattı. 

AİHM KARARI GELİYOR: "Dikkat çekmek istediğim bir nokta var" diyen Hürriyet yazarı Selvi, "Anayasa Mahkemesi’nin kararını tartışırken bir yandan da kendimizi AİHM’den çıkacak karara hazırlayalım. Şahin Alpay ve Mehmet Altan’ın başvuruları AİHM’nin gündeminde. Eğer mahkeme, Anayasa Mahkemesi’nin, 'Etkili bir yol' olmadığını gerekçe göstererek, tahliye kararı verirse o zaman ne yapacağız?" diye sordu.

PARASINI ÖDEYİP KURTULAMAYIZ!: AİHM'in FETÖ‘cüler başvurduğunda, Türkiye’de Anayasa Mahkemesi‘nin bireysel başvurularda 'etkili bir yol' olduğunu belirterek reddettiğini hatırlatan Selvi, "Ayrıca tutukluluk devam eden bir mağduriyet kapsamına girdiği için parasını ödeyip uygulamayacağımız kararlardan biri değil. Ayrıca Loizidou davasında tanımadığımız Güney Kıbrıs Rum kesimine 1 milyon 120 bin Euro tazminat ödemek zorunda kalmıştık" hatırlatması yaptı.

AİHM'E VERECEĞİMİZ CEVABI HAZIRLAYALIM: Selvi yazısını şöyle bitirdi: "Tüm bunları göze alıp, AİHM kararını da uygulamadığımız takdirde, AİHM’nin Türkiye’yi, Avrupa Konseyi’ne taşıması tehlikesinden söz ediliyor. Tamam Anayasa Mahkemesi’ni çarmıha gerelim ama AİHM’ye de bir cevap hazırlayalım."