BIST 9.753
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,78
HABER /  GÜNCEL

Alevi evlerini işte böyle işaretlediler!

Aydın'da iki evin kapıları işaretlendi. Bakan Şahin, "provokasyon görüntüsü var" dedi.

Abone ol

Aydın'da iki alevi ailenin oturduğu daireler biri tarafından işaretlendi. Mahallede herkes şaşkın, Bakan Şahin ise bu kez temkinli. Daha önce yaşanan bu tür olaylara çoluk çocuk işi diyerek geçiştiren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, yaşananları provokasyon olarak nitelendirdi.

Korgan ilçesinde düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri’ne katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Aydın'da iki alevi ailenin oturduğu apartmanın kapılarına boyayla bazı işaretlerin yazılması konusunda değerlendirmelerde bulundu.


Şahin, şunları söyledi:

''Aydın ilimizde iki alevi yurttaşımızın oturduğu iki apartman girişine boya ile bazı yazılar yazılarak çeşitli işaretlerin yapıldığına dair bir tespitimiz oldu. Polisin tespiti ihbara dayalı bir tespit. Bu tür boyamalar daha önce bazı illerimizde de oldu. Adıyaman ve Erzincan'da oldu. Bunların doğal akışında meydana gelen olaylar olmadığı çok açık. Bunu güvenlik güçlerimiz, yargı mensuplarımız takip ediyor. Aydın'dakini haber alındığı andan itibaren takip ediyorlar. Bir provokasyon görüntüsü var. Başka türlü de zaten değerlendirilemez. Üzerinde güvenlik güçlerimiz titizle duruyor.