BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
GÜNCEL

Avustralya’da ilk iftar yapıldı

Avustralya’da ramazanın ilk iftarı Türkiye’den 7 saat önce yapıldı.

Güney Yarım Küre'de yer alan Avustralya’da yaşayan yaklaşık 550 bin Müslüman, ramazanın ilk iftarını Kuzey Yarım Küre ülkelerine göre saatler önceden yaptı.

Sonbahar mevsimini yaşayan Avustralyalı Müslümanlar, 11 saat 20 dakika orucun ardından kurulan ilk iftar sofralarında bir araya geldi.

Melbourne’daki Meadow Heights Camii imamlarından Tayyip Yapıcı ve ailesi de iftar sofralarını komşularıyla paylaştı. Ezan okunması ve iftar duasının ardından ilk iftar yemeği, sofra duası ile sona erdi.

Yapıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilk iftar sofrasını komşuları ve arkadaşlarıyla paylaşmanın huzurunu yaşadıklarını belirterek gurbette oruç ve iftarın çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Yapıcı "Bütün dünyada bundan sonra iftar açacakların ki onlar bizden sonra açıyorlar, iftarlarını Cenabı Hakk’ın kabul etmesini, ramazanlarının en güzel şekilde geçmesini temenni ediyorum.’’ dedi.

Dünyada ilk iftarlar Fiji ve Yeni Zelanda’da yapıldı

Dünyanın en doğusunda ve en ileri saat uygulaması diliminde yer alan Fiji, Yeni Zelanda ve Pasifik’teki ada ülkeleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk oruç açan ülkeler oldu.

Bu ülkelerde yaşayan Müslümanlar, ilk iftarlarını Türkiye’den 9 saat önce yaptı.

Sitene Ekle
Etiketler