BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Avrupa, Rusya'ya karşı çözüm arıyor

Avrupa Rusya'nın gıda ambargosuna çözüm bulmaya uğraşıyor. Fransa Tarım Bakanı, konuyla ilgili yapılacak zirve için çalışmalarını sürdürüyor.

Abone ol

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesiyle başlayan kriz sürüyor. Batı'nın uyguladığı ekonomik yaptırımlara da, Rusya da gıda ambargosuyla karşılık vermişti.

Fransa'da tarım sendikaları ve işverenleri Rusya’nın ABD ve AB üyesi ülkelerden gıda alımını durdurması konusunu görüşmek üzere 3 Eylül'de bir araya gelecek.

ÇARE ARANIYOR

Fransa Tarım Bakanlığı'nın açıklamasına göre, hükümet sözcüsü ve Tarım Bakanı Stephane Le Foll, 5 Eylül'de Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenecek olağanüstü AB tarım bakanları zirvesinden önce Fransa'daki tarım sendikalarının ve işverenlerinin temsilcileriyle Paris'te toplantı yapacak.

Açıklamada, toplantıda Brüksel'deki zirveye hazırlık yapmak için Rusya'nın uyguladığı ambargonun Fransa'daki gıda sektörüne etkilerine ilişkin görüş alışverişinde bulunulacağı belirtildi.

DİĞER ÜLKELERLE DE GÖRÜŞECEK 

Bakan Le Foll, Paris'teki toplantı öncesinde 28 Ağustos'ta İspanyol mevkidaşıyla Madrid'de ve 2 Eylül'de ise Almanya'nın Bonn kentinde Alman ve Polonyalı mevkidaşlarıyla görüşecek.

ABD ve Avrupa Birliği’nin, Ukrayna krizi bağlamında oynadığı rol nedeniyle Rusya’ya karşı devreye soktuğu ekonomik yaptırımlara bu ülke “gıda ambargosu” kararıyla karşılık vermişti.

Rusya, 7 Ağustos’tan bu yana AB, ABD, Norveç, Kanada ve Avustralya’dan meyve, sebze, et, balık ve süt ürünleri alımını bir yıllığına durdurmuştu.