BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  DÜNYA

Avrupa iliklerine kadar donacak

Avrupa, ikinci soğuk hava dalgasının etkisine giriyor. Bu kez soğuklak Avrupa'yı iliklerine kadan donduracak.

Abone ol

Avrupa'yı etkisi altına alan şiddetli kar yağışı ve aşırı soğukları devam ediyor. Yolların kapanmasına ve trafik kazalarına neden olan 'Daisy' adlı soğuk hava dalgası güneye doğru yol almaya başladı.

Özellikle Almanya'nın kuzeyi ile Baltık denizi kıyılarında etkili olan Daisy'nin yerini ise İskandinavya üzerinden gelen 'Bob' adlı yeni soğuk hava dalgası alacak. Daisy gibi yağış getirmesi beklenmeyen Bob'un soğuk ve kuru havaya sebep olacağı tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışı hava Almanya'nın kuzeyinde yüzlerce kişinin otobanlarda ve trenlerde mahsur kalmasına sebep olmuştu. Baltık Denizi'ndeki 13 bin nüfuslu Fehmarn adasının dış dünyayla bağlantısı kesilmişti. Frankfurt'ta yüzlerce uçuş iptal edilmişti. Stokların hızla erimesi nedeniyle tuz üreticileri art arda gelen siparişleri karşılamakta zorluk çekiyor

Soğuk hava sebebiyle 26 kişinin öldüğü İngiltere'de bugün okullar yeniden açıldı. Geçen hafta sıfırın altında 21 dereceye kadar düşen sıcaklıkların ardından yeni bir soğuk hava dalgasının da ülkeyi etkisi altına alması bekleniyor.