BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11

Avrupa akil, biz divaneyiz!..

Çok değerli şansölye Merkel: "Türkiye geri kabul anlaşmasına uymalı" demiş...

Çok değerli şansölye Merkel: "Türkiye geri kabul anlaşmasına uymalı" demiş. "Yahu, güler misin? Ağlar mısın?" dedikleri durum bu olsa gerek. Suriyeli mülteci meselesini çok iyi yönetemesek bile, bize gelen herkese kucak açtığımız tartışılmaz bir gerçek. Öyle ki Avrupa, yıllardır bizim üzerimizde olan yükün yarısını dahi üstlenmiş değil. Bir ülkeden bahsetmiyorum. Kastım bütün Avrupa!..

Ancak gelin görün ki, hala gerekeni yapmayan biziz! Demek ki durum her yerde aynı. Gerçek suçlular, aynı zamanda -kendilerince- güçlü olmayı başarabiliyor. Yüzsüzlük bu olsa gerek.

***

Biraz daha sakin ne olur...

Edirne’nin Enez Belediye Başkanı AKP'li Abdullah Bostancı, şehrin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle düzenlenen törende kendisine söz verilmediği için alanı terk eden CHP Edirne milletvekili Erdin Bircan’a sosyal paylaşım sitesindeki hesabından oldukça sert bir tepki göstermiş. Tepki göstermesinde bir sıkıntı yok ama üslup kabul edilebilir değil. Ne olursunuz biraz olsun siyasi nezakete uygun davranalım. Bostancı'nın paylaşımını ben yazayım, kararı siz verin. Buyurun...

"Enez’de bir gün dahi yaşamamış beyni boş ukala, yalan dolanla bir yerlere gelen Enezli olamaz. Bu adama bu elbise bol gelmiş. Bulunduğu sıfatı taşıyamıyor"

E oldu mu şimdi başkan?

***

Terbiyesizliğe göz yumamayız...

Zuhal Topal'ın sunduğu evlendirme programında taliplerini arayan birinin, Atatürk'e karşı saygısızlık hatta terbiyesizlik ettiği videoyu hafta içi izlemiş bulundum. (Küçük not: Bu terbiyesizliği evlendirme programında değil, sanırım evinde çektiği videoda yapmış.)

Bu adı geçen kişi -adını ağzıma almaktan hicap duyarım- bu saygısızlığının bedelini kanal ve program nazarında ödeyecek mi? Konuşmayı yaptığı an itibariyle programdan atılmış olması gerekir. Gerçi Star Tv yetkilileri bunu yapacaklarını açıkladılar. Bu akşam programa bir şekilde bakacağım. Bakalım yapılan terbiyesizlik, layığını bulacak mı? Hemen bir tahminde bulunayım: Ne Star Tv yöneticileri, ne program sunucusu Zuhal Topal, ne de programın yapımcısının bu terbiyesizliğe göz yumacağını düşünmüyorum.

Sağlıcakla kalın...