BIST 9.793
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.431,92
HABER /  GÜNCEL

ATA AÖF sonuçları erişim bilgisi açıklanıyor ATAUNİ OBS öğrenci girişi

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafında 1-2 Aralık'ta yapılan ATA AÖF sonuçları bugün açıklanacak mı sorusu gündemde. ATA AÖF sonuçlarının sınavdan 2 hafta sonra açıklanacak duyurusu yapılması öğrencileri heyecanlandırdı. 4 Yanlışın 1 doğruyu götürdüğü ATA ÖAF sonuçları ATAUNİ OBS üzerinden TC ile sorgulanacak.

Abone ol

ATA AÖF sonuçları bugün açıklanıyor mu heyecanı bekleyiş başladı. 4 yanlışın bir doğruyu götürdüğü ATA AÖF vize sınavı sonuçları yapılan duyuruya göre bugün açıklanacak. Öğrenciler ATA ÖAF sonuçlarını online olarak ATAUNİ OBS girişinden TC numarası ve öğrenci şifresi ile sorgulayacak. ATAUNİ OBS sistemi üzerinden ATA AÖF vize sınav sonuçlarını sorgulayabilecek olan öğrenciler kurumdan gelecek yeni açıklamaları beklemeye başladı. OBS sistemine kullanıcı adı ve parola girerek sınavdan elde ettikleri puanları öğrenebilecek olan öğrenciler sonuçların ne zaman erişime açılacağını araştırıyor. İşte ATA AÖF sınav sonuçları ile ilgili tüm detaylar…

ATA AÖF VİZE SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN YAYIMLANIR: Atatürk Üniversitesi tarafından 1-2 Aralık tarihinde organize edilen ATA AÖF vize sınavının ardından gözler sınav sonuçlarına çevrildi. Atatürk Üniversitesi resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre ATA AÖF vize sınavı sonuçları, en geç 2 hafta içerisinde öğrenci bilgi sistemi üzerinden yayımlanıyor. Buna göre ATA AÖF sınav sonuçlarının en geç 16 Aralık Pazar günü yayımlanacağı söylenebilir.

SORULARA NASIL İTİRAZ EDİLEBİLİR: Sınav sorularına, soruların yayınlanma tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde sınav sonuçlarına ise sonuçların ilanından sonraki 3 iş günü içerisinde Fakültemize yazılı bir itiraz dilekçesi göndererek veya Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS) üzerindeki itiraz bölümünden itiraz edilebilir.

4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Açıköğretim Programları uygulayan üniversitelerde (Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi) uygulama birliği sağlanması amacıyla Açıköğretim programlarında uygulanması gereken ölçme ve değerlendirme ilkelerini belirleyerek, 18-03-2016 tarih ve 10675850160-106-16196 sayılı yazısıyla bu hususlar üniversitelere dağıtılmış ve bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.

Adı geçen düzenlemede:

“Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı götürmesi” hükmüne yer vermiştir. Bu nedenle tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.