BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.433,71
HABER /  GÜNCEL

At-eşek eti halkası genişliyor

Adana'da bir öğrenci yurdu ve hastanede ortaya çıkarılan yemeklere at eşek eti konulduğu iddiası genişliyor...

Abone ol

Adana'da bir öğrenci yurdu ve hastanede ortaya çıkarılan yemeklere at eşek eti konulduğu iddiası üzerine Tarım İl Müdürlüğü, bu firmaların yurt genelindeki uzantılarını da takibe aldı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Tarım Müdürlüğü İl Kontrol Şube Müdürlüğünün denetiminde, Yurtkur'a bağlı bir yurt ile bir hastanede yemek ihalesini alan firmanın, yemeklerde at-eşek eti kullandığının tespit edilmesinin ardından başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Bu kapsamda yapılan çalışmalarda, Yurtkur'a bağlı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu Merkez Lokantası ve Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde yemek ihalesini alan firmalarla ortaklık ya da işbirliği olduğu belirlenen firmalardan yola çıkan müdürlük, Kozan Devlet Hastanesi yemekhanesinde de tek tırnaklı hayvan eti kullanıldığını belirledi.

Çukurova Üniversitesinin bir tesisi ile Gaziantep ve Kırklareli'deki 2 işletmenin de uyarıldığı öğrenildi. Söz konusu bu yerlerde de numuneler alınarak tahlile gönderildiği belirtildi.

Olayın tüm detaylarıyla ortaya çıkarılmasına ilişkin olarak Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz başkanlığında oluşturulan komisyonun yanı sıra Emniyet Müdürlüğünce de soruşturma sürdürülüyor.

Söz konusu yemekçilik firmasının kendilerine komplo kurulduğunu iddia ederek, firmaların tahlillerin Mersin İl Tarım Müdürlüğüne bağlı laboratuvarlarda incelenmesine yönelik talebi üzerine yapılan tahlillerde de Adana'daki tahlillerde aynı sonuçların alındığı, kullanılan etin tek tırnaklı hayvan eti olduğunun ikinci kez tespit edildiği kaydedildi.