BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
HABER /  SPOR

Aslan sessiz kaldı

Galatasaray mutlak puan için sahaya çıktı ama çerçeveyi bir türlü tutturamadı. Hal böyle olunca Fener'in ekmeğine yağ sürdü.

Abone ol

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı mağlup etmesiyle mutlak 3 puan arzusuyla sahaya çıkan Galatasaray sayısız gol pozisyonuna girmesine rağmen çerçeveyi tutturamayınca berabere kalarak Fenerbahçenin 2 puan gerisine düştü.

G.SARAY: 0-0 :G.ANTEP

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Barış Şimşek, İsmail Köse, Gökhan Memişoğlu

Galatasaray: Aykut, Sabri, Song, Servet, Volkan, Ayhan, Emre, Mehmet Topal, Lincoln, Ümit, Hakan Şükür

Gaziantepspor: Murat Şahin, Bekir, Zurita, Deumi, Bülent, Ekrem, Da Silva, Mehmet Polat, De Souza, Volkan, İlhan

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakika. G.Antep gole Beto ile yaklaştı. Sağdan gelişen atakta İlhan ceza sahasına ortasını yaptı. Kale sahasında Beto boş pozisyonda kafayı vurdu. Yerden seken top direğin dibinden auta çıktı. Antep adına şansız bir an.

5. dakika. G.Antep sağ kanattan Bülent Bölükbaşı ile serbest vuruş kullandı. Savunmada Hakan Şükür kafa ile topu karşıladı.

Sağ kanada açılan topu Deumi kontrol edip ceza sahasına ortaladı. Altıpas üzerinde Beto topa vurdu. Meşin yuvarlak üst direkten sekti. Yükseklik kazanan top kaleye girmek üzere iken Aykut müthiş uçarak golü çizgiden çıkarttı. Antep bu anda bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahasına tekrar gönderilen topa uygun durumda Bekir kafayı vurup meşin yuvarlağı üstten auta attı.

6. dakika. Antep Beto ile bir kez daha gole yaklaştı. Soldan hızlı gelişen atakta ceza sahası dışında topla buluşan golcü yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak yakın direği sıyıpır yan ağlara takıldı. G.Saray ilk dakikalarda kalesinde inanılmaz pozisyonlar verdi.

9. dakika. G.Saray sağ kanattan Antep kalesine etkili indi. Karan çıkmadan topu arka direğe havalandırdı. Volkan Yaman boş pozisyonda topa ıska geçti. Antep savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

10. dakika. G.Saray rakip kalede bir kez daha Volkan ile etkili oldu. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Volkan kaleyi gördüğü anda sert vurdu. Savunma son anda ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

10. dakika. Hızlı başlayan Antep atağını faul ile kesen G.Saray savunmasındaki Emre maçtaki ilk sarı kartı gören isim oldu.

12. dakika. Sami Yen'deki maçta tempo yüksek. İki takımda gole dönük açık bir futbol ortaya koyuyor. 0-0'lık eşitlik bozulmuş değil.

14. dakika. G.Saray sağ kanattan Antep kalesine yüklendi. Mehmet Topal, ceza sahasına girmeden sert vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

17. dakika. G.Saray atağında Servet gole yaklaşan isim oldu. Lincoln soldan ceza sahasına yönelen Servet'e uzun bir pas çıkarttı. Servet topu çıkmadan kontol edip savunmadan sıyrılıp kaleye sokuldu. Bu futbolcu önünü boşaltığı anda çarprazdan sert vurdu. Savunmanın yatarak karşıladığı meşin yuvarlak altıpas içinde yükseklik kazandı. Servet, Kaleci Murat Şahin ile birlikte topa yükseldi. Top kaleciden sekip direğin dibinden kornere çıktı.

22. dakika. Mücadelede temponun düştüğü anlar. Golsüz eşitlik devam ediyor. Sahada denk bir oyun var.

23. dakika. G.Saray ileri uçta pres yapıyor. Antep savunmasından çıkarken top kaybı yaptı. Hakan Şükür savunmanın arkasına sarkan Ümit Karan'a pasını çıkarttığı anda yan hakemin ofsayt bayrağı kalktı.

25. dakika. G.Antep'te zorunlu bir değişiklik. Sakatlanan Volkan Arslan yerini Özgür'e bıraktı.

28. dakika. Antep atağında Beto sağdan savunmanın arkasına ara pasını çıkarttı. G.Saray savunmasında Volkan Yaman son anda Bülent Bölükbaşı'nın önünde kademeye girerek mutlak bir gol pozisyonunu engelledi.

29. dakika. G.Antep'te Özgür, Lincoln'ü formasından çekince sarı kartı gördü.

30. dakika. G.Saray rakip ceza sahasının hemen önünde frikik atışı kazandı. Lincoln dokundu Volkan vurdu. Antep savunması İlhan yatarak topun kaleye yönelmesine mani oldu.

34. dakika. 0-0'lık eşitlik sürüyor. G.Saray oyunu rakip yarı sahaya yıkmış durumda. G.Antep kendi sahasında çok adamla kapanıp hızlı ataklarla gol arama çabasında.

37. dakika. G.Antep sağ kanattan Bülent Bölükbaşı ile köşe vuruşu kullandı. Arka direğe inen topa Beto boş pozisyonda vurdu. Top kalenin yanından auta çıktı.

39. dakika. G.Antep hızlı gelişen atakta Bülent Bölükbaşı ile gole yaklaştı. Ekrem, sağdan savunmanın arkasına sarkan Bülent'i gördü. Bu futbolcu boş pozisyonda ceza sahasına girip şutunu attı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

40. dakika. G.Antep bir kez daha Bülent ile gole yaklaştı. Sol kanattan Deumi pasını Bülent'e bıraktı. Bu futbolcu ceza sahasına girmeden plase bir vuruş çıkarttı. Kaleci Aykut'un bakışları arasında süzülen meşin yuvarlak köşeyi sıyırıp auta çıktı. Antep üst üste 2 pozisyondan sonuç alamadı.

43. dakika. G.Antep atağı sağ kanattan etkili gelişti. Bülent Bölükbaşı sıfırdan ortasını çevirdi. Aykut Beto'nun önünde kritik bir müdahale ile topu çelmeyi bildi

45. dakika. G.Antep gole Deumi ile yaklaştı. Bu futbolcu ceza sahasına girdiği anda sert vurdu. Aykut'un çıkartamadığı top kaleye yöneldi. Savunmada Emre meşin yuvarlağı çizgiden çıkartıp kalesinde gole izin vermedi.

Karşılaşmada ilk yarı için normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 2 dakika ilave etti.

İlk yarıda gol olmadı. G.Saray ve G.Antep ilk 45 dakikada soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gittiler.

MAÇTA İKİNCİ YARI

2. yarıya G.Antep başladı...

46. dakika. G.Saray Ümit Karan ile gole çok yakaştı. Sol kanattan gelişen atakta Volkan Yaman ceza sahasına ortasını yaptı. Hükün Şükür'ün başının üzerinden geçen meşin yuvarlağı arka direkte kontrol eden Karan çarprazdan sert vurdu. Kaleci Murat Şahin ön direkte bu topu çıkarttı. Yerde kalan Karan'a çarpan top auta çıktı.

49. dakika. Antep atağında ceza sahası dışında topla buluşan Zurita uzaktan sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin farklı şekilde yanından auta çıktı.

51. dakika. G.Saray gole bir kez daha Ümit Karan ile yaklaştı. Sol kanattan Lincoln'ün kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Karan topa ayak koydu. Murat Şahin'i geçen meşin yuvarlağı gol çizgisi üzerinde İlhan karşıladı. Boşta kalan topa Mehmet Topal hareketlendi. İlhan bir kez daha ayak koyarak mutlak bir golü çıkarttı.

53. dakika. G.Saray'da Emre Güngör yerini Serkan Çalık'a bıraktı.

54. dakika. G.Saray'da Sabri rakibine yaptığı sert faul sonrası sarı kartı gördü.

55. dakika. Karşılaşmada tempo düşük. 0-0'lık eşitlik sürüyor.

57. dakika. G.Saray atağı sol kanattan etkili gelişti. Volkan'ın ceza sahasına ortaladığı topu Hakan Şükür arka direğe kafa ile indirdi. Kaleci Murat Şahin çıkarak meşin yuvarlağı Serkan Çalık'ın önünde kontrol etti.

60. dakika. G.Antep'te Bülent Bölükbaşı yerini Erdal'a bıraktı.

63. dakika. Karşılaşmada 3'te 2'lik bölüm tamamlandı. G.Saray zirve için büyük önem taşıyan maçta Antep karşısında bu ana kadar istediği futbolu ortaya koyabilmiş değil.

65. dakika. G.Antep atağı Beto ile hızlı gelişti. Savunmada Servet rakibinin geçmesine izin vermeyerek tehlikeli bir atağı taçla kesti.

67. dakika. G.Saray Serkan Çalık ile gole yaklaştı. Sol kanattan etkili gelişen atakta Hakan Şükür, savunmanın arkasına Ümit Karan'ı kaçırdı. Karan arka direğe ortasını yaptı. Serkan savunmayı aşan topa bomboş pozisyonda vurdu. Top kalenin üzerinden auta çıktı.

68. dakika. G.Saray'da Mehmet Topal yerini Barış Özbek'e bıraktı.

69. dakika. G.Antep atağında ceza sahasına girmek isteyen Erdal, Barış'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem tehlikeli bir noktadan serbest vuruş Antep'e verdi.

Atışı Erdal kullandı. Bu futbolcunun kale sahasına kestiği topa Zurita yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

71. dakika. Karşılaşmada son bölümlere 0-0'lık eşitlikle girildi. Ali Sami Yen'deki mücadelede iki takımda birbirine üstünlük sağlayabilmiş değil.

73. dakika. G.Saray Ümit Karan ile gole yaklaştı. Sağ kanattan hareketlenen isim Serkan Çalık oldu. Bu futbolcunun kaleye pralel kestiği topa Ümit Karan ayak koydu. Kalesinden çıkan Murat Şahin iyi kapanarak topu kornere çeldi.

75. dakika. G.Saray sağ kanattan Lincoln ile köşe atışı kullandı. Arka direğe inen topa Murat Şahin sahip olamadı. Ümit Karan önünde kalan topa sert vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

76. dakika. G.Antep hızlı gelişen atakta gole çok yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan topa Beto hareketlendi. Song'un da içinde olduğu atakta Aykut'un kalesinden çıktığı pozisyonda top bir anda ceza sahası önündeki Özgür'de kaldı. Aykut ceza sahası dışından gelen topu göğsüyle karşıladı. Sağ tarafa açılan meşin yuvarlağı Ekrem kontrol etti. Bu futbolcu boş kale yerine topu üstten auta attı. G.Saray adına şanslı bir an.

79. dakika. G.Saray'da Song yerini Hakan Balta'ya bıraktı.

80. dakika. G.Saray atağında ceza sahasında topla buluşan Lincoln Kaleci Murat Şahin'den sıyrılıp topu boş kaleye gönderdi. Yan hakem kritik bir karar ile bayrağını kaldırıp ağlara giden topu gol olarak geçerli saymadı.

81. dakika. Karşılaşmada son dakikalara girildi. 0-0'lık eşitlik sürüyor. G.Saray gol için tüm hatlarıyla Antep kalesine yüklenmeye başladı. Antep oyunu kendi yarı sahasında kabul ediyor.

84. dakika. G.Saray sol kanattan Lincoln ile serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına inen topa Ümit Karan kafayı vurdu. Ters taraftan direğin dibine giden meşin yuvarlağı Murat Şahin harika uzanarak parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

85. dakika. G.Saray gol bulabilmek için oyunu rakip yarıya sahaya yıkmış durumda. Sağdan ceza sahasına gönderilen top ters tarafta Ayhan'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun şutunda Antep savunması yatarak meşin yuvarlağa ayak koydu.

86. dakika. Antep yarı sahasından hızlı çıktı. Savunmanın arkasına sarkan Beto ceza sahasına girdiği anda Hakan Balta kademeye girerek tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

87. dakika. G.Antep'te Ekrem yerini Erdal Güneş'e bıraktı.

90. dakika. Maçta normal süre tamamlandı. Golsüz eşitlik var. G.Saray tüm hatlarıyla rakip kaleye yükleniyor.

Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika gösterdi.


90+2. dakika. G.Antep kontra atakta gole çok yaklaştı. Sağdan savunmanın arkasına sağdan sarkan Erdal Güneş ceza sahasına girdiği anda yerden arka direğe sert bir top kesti. Beto'nun önünde Sabri son anda ayak koyarak topu kornere çeldi. Top geçse Beto boş kale ile burun buruna kalacaktı.

90+4. dakika. G.Saray uzatmaların son anlarında ceza sahasının hemen dışından frikik atışı kazandı. Topun gerisine geçen Lincoln köşeye vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak yan direği sıyırıp auta çıktı.

Bu pozisyondan sonra hakam maçın bitiş düdüğünü çaldı.

G.Saray, liderlik hesaplarıyla çıktığı G.Antep karşısında ummadığı bir sonuç alarak 0-0 berabere kaldı. Sarı-Kırmızılı ekip aldığı 1 puanla 61 puana yükselerek Fenerbahçe'nin 2 puan gerisine düştü.