BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95

Aslan burcunda Güneş tutuluyor!..

Bugün 12:57’de 18° Aslan burcunda yeniay ile birlikte parçalı Güneş tutulması meydana gelecek...

Aslan burcundaki Ay yeniay fazında. Sabah erken saatlerde Ay Merkür ile kavuşacak. Zihnimiz bugün bilinçaltımızdaki duygu ve düşüncelerin etkisinde kalabilir ve güne huzursuz başlayabiliriz.  Geçmişe ait sorgulamalar, hesaplaşmalar yapılabilir. Bu bize bazı konuları gözden geçirme ve eksikleri tamamlama fırsatı da verebilir.

Ay öğlen 12:57’de Güneş ile birleşecek ve 18° Aslan burcunda yeniay ile birlikte parçalı Güneş tutulması meydana gelecek.

Yılın son Güneş tutulmasının etkisi en az altı ay kadar devam edebilir. Ateş elementindeki bu tutulma yaşamımızda yön değişikliklerine imkan verebilecek kadersel olayları tetikleyebilir. Aslan burcundaki tutulma kişisel ve toplumsal alanlarda ünlü ve güçlü kişiler, yöneticiler, liderler, sanatçılar, çocuklar, hamilelik, doğum, aşk, eğlence, sahne, oyun, yarış ve organizasyonlarla ilgili dikkat çekici gelişmeler ortaya çıkarabilir.

Tutulma ülkemizden izlenemeyecek. Kuzey Amerika, kuzey Avrupa ve Kuzeydoğu Asya'dan izlenebilecek.

Tutulma sırasında Güneş ve Ay ile birleşen retro Merkür ve Pallas kişisel yaşamlarımızda olduğu kadar, toplumsal ve ülke yönetimlerinde fikirsel ve diplomatik bir çok konuşmanın ve tartışmanın olabileceğini ancak anlaşma ve uzlaşma imkanının da zor olduğunu gösteriyor. Retro Mars ve Uranüs arasındaki dik açı kontrolü zor bir enerjiye, agresyon ve çatışmaya da zemin hazırlıyor. Akrep burcundaki Jüpiter Güneş, Ay ve Merkür ile dik açı yaparak gerektiğinden fazla özgüven, cesaret verebilir. Abartılı konuşmalar yapabilir, kibir ve gururla altından kalkamayacağımız sözler verebiliriz. Sağduyulu ve olgun davranmalı, gereksiz riskler almamalıyız..

Tutulma an haritasında Akrep burcu yükseliyor... Ülkemizin horoskopundaki Güneş derecesi ile birleşiyor. Dolayısıyla ülkemiz dünya gündeminde öne çıkarken, halkı olumsuz etkileyecek güçlü ekonomik ve siyasi durumlar bekleyebiliriz. Güneş tutulmaları aynı zodyak derecesinde 19 yılda bir tekrarlanır; bu tutulmanın benzerini 1999 yılında yaşamıştık... bir önceki tutulmalar ise 1980 ve 1961 yıllarında meydana gelmişti. O yılların ülkemiz için çok kritik ve stresli dönemleri işaret ettiğini biliyoruz. Şimdi aynı zodyak derecesi tetiklenecek. Bu derecede ülkemizin horoskopunda Aslan burcunda Neptün var ve yine kritik derecedeki Akrep Venüs'e açı yapıyor. Bu noktalar tetiklendiğinde ülke içinde halkı etkileyebilecek önemli kayıplar meydana gelebiliyor. Hem ekonomik hem de liderler ve yönetim alanında yoğun stresler yaşayabiliriz, dikkatli ve tedbirli olmalıyız.

Tutulma sabit burçları ve doğum haritalarında  18° ve  ( +,- 5°) sabit burçlarda kişisel gezegenleri olanları daha fazla etkileyecektir. 7-15 Ağustos, 7-12 Şubat, 6-12 Kasım, 7-14 Mayıs doğumlularda tutulma Güneş’leri ile temas edeceğinden kadersel değişimler, başlangıçlar yaşayabilirler.

Aslan burcu bedenimizde dolaşım sistemi, kalp, kan basıncı, sırt, omurga ile ilgilidir. Önümüzdeki dönemde kronik kalp ve dolaşım rahatsızlıkları, tansiyon sorunları olanların daha özenli ve dikkatli olması gerekiyor.