BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91

Aslan burcunda Ay tutulması var!...

Dolunay fazındaki Ay 06:55’de Aslan burcuna geçecek. Ay 08:16’da Güneş ile karşıt açı yapacak ve 0° Aslan burcunda dolunay ile birlikte Ay tutulması meydana gelecek.

Bugün 21 Ocak Pazartesi... Ay günündeyiz...

Güneş Kova burcunda ilerliyor. Önümüzdeki bir ay evrensel ve toplumsal kavramlar, bilim, teknoloji, özgürlükler, sosyal faaliyetler ve arkadaşlıklar Güneş tarafından daha fazla aydınlatılabilir.

Dolunay fazındaki Ay 06:55’de Aslan burcuna geçecek. Ay 08:16’da Güneş ile karşıt açı yapacak ve 0° Aslan burcunda dolunay ile birlikte Ay tutulması meydana gelecek.

Tutulma sırasında Ay, Dünya atmosferi tarafından kırılan ışığın neden olduğu kızıl renk nedeniyle kanlı ay olarak da adlandırılıyor.

Ateş elementinden sabit nitelikler taşıyan Aslan burcu Güneş tarafından yönetilir, zodyakta da beşinci evden sorumludur. Tıpkı Güneş gibi ana yaşam enerjimiz, yaratıcılığımızla ilgilidir.

Dolunayda güçlenen etkiler özgüvenimizi, yaratıcılığımızı, enerji, coşku ve motivasyonumuzu yükseltirken, kişisel isteklerimizde bencil, gururlu ve inatçı davranışlara yol açabilir. Aslında bir bakıma bu dönemde övündüğümüz, gurur duyduğumuz, kendimizi diğer kişilerden daha üstün gördüğümüz yönlerimizle de sınanabiliriz. Bunları bencillik ve gurur yapmadan bütünün yararına kullanırsak büyük ödüller de alabiliriz.

Aslan burcu dolunayı aşk, flörtler, cinsellik,yaratıcılık, yetenekler, sanat, sanatçılar, eğlence, organizasyonlar, hamilelik, doğum, çocuklar, şans oyunları, yarışmalar, ünlü kişiler ve liderlerle ilgili konularda önemli gelişmeler ve dönüşümler meydana getirebilir. Dolunaylar bedensel ve ruhsal daha hassas olduğumuz, dışsal ve içsel önemli farkındalıklar ve dönüşümler yaşayabileceğimiz süreçlerdir. Aslan burcunun temsil ettiği kavramlar gerek kişisel gerek toplumsal alanlarda dikkat çekebilir. Dolunay ile dik açı yapan Uranüs hızlı, ani gelişmeleri, değişimleri tetikleyebilir.

Bugün Mars ve Satürn arasında kesinleşecek dik açı gergin ve sert enerjileri arttırabilir. Toplumsal alanlarda otorite ile çatışmalar, doğal afetler, kaza ve sakarlıklara karşı temkinli olmalıyız.

Bu dönemde kalp, dolaşım ve tansiyon sorunları da artabilir. Omurga ve sırt ağrıları nüksedebilir. Dolunay öncesi ve sonrası birkaç gün bu bölgeleri zorlamamak ve dinlenmek doğru olacaktır.

Tutulma Türkiye horoskopunun 2. ve 8.evini etkiliyor. Bu evler maddi kaynaklar ı, mal varlıkları, ulusal para ve finansal konuları yönetir.
Önümüzdeki günlerde tutulma etkileri ile para piyasalarında inişler çıkışlar, finansal kaynaklarda yeniden yapılandırmalar, döviz ve altın fiyatlarında hızlı değişimler bekleyebiliriz...