BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.410,13
HABER /  GÜNCEL

Askerden sürpriz karar

TSK, yeni Cumhurbaşkanı'yla ilk kez buluşacağı toplantıda adres değişikliği yaptı.

Abone ol

Yeni cumhurbaşkanı ve TSK komuta kademesini ilk kez bir araya getirmesi beklenen Genelkurmay Başkanlığı'nın geleneksel 30 Ağustos Resepsiyonu, 1983'ten beri her yıl yapıldığı Gazi Orduevi yerine bu yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargâhında gerçekleştirilecek.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargâhının, Türkiye'deki askeri birlikler içinde en üst seviyede korumaya sahip yerlerden biri olduğu vurgulanırken, Genelkurmay'ın mekân değişikliği kararının "Gazi Orduevi'nin bahçesinin resepsiyonda yetersiz kalması" gerekçesiyle alındığı ifade edildi. 

DAVET EŞSİZ Mİ OLACAK?
TSK'nın, orduevlerine ve kışlalara türbanla girilmesine izin vermemesi nedeniyle, bugüne kadar yapılan tüm 30 Ağustos resepsiyonlarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi türbanlı diğer AK Parti'li bakanlar hep "eşsiz" olarak davet edildi.

Abdullah Gül, 28 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı üçüncü tur oylamasında cumhurbaşkanı seçilmesi ve görevi 30 Ağustos'tan önce devralması durumunda, resepsiyona cumhurbaşkanı sıfatıyla katılacak.

Ancak kulislere yansıyan bilgilere göre, resepsiyonun sıkı kamusal kuralların hâkim olduğu Kara Kuvvetleri karargâhına alınması nedeniyle davet "eşsiz" olacak.