BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85

Aşırı zengin ama tutumlu ünlüler

Aşırı zengin ama tutumlu ünlüler

Ünlüleri lüks lokantalarda yemek yiyen, pahalı arabalar kullanan ve haute-couture kıyafetler giyen insanlar olarak düşünüyoruz. Halbuki çok zengin olmalarına rağmen şaşırtıcı şekilde mütevazı yaşayan ünlüler de var.

Aşırı zengin ama tutumlu ünlüler

Jennifer Lawrence ‘Açlık Oyunları’ (Hunger Games) filminin yıldız oyuncusu, dikkatli para harcamayı alışkanlık haline getirmiş. Mesela hala Wolkswagen Eos kullanıyor, mağazalardaki indirim dönemlerini takip ediyor ve hatta indirim kuponları kullanıyor. Aktris, memleketi Louisville’de yer alan bir çocuk hastanesine de yardımda bulunuyor. Yardım dediysek öyle az buz bir şey değil. Tam iki milyon dolar harcayarak, kendi adını taşıyan bir kardiyoloji ünitesi kurdu: Jennifer Lawrence Vakfı Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesi.

Aşırı zengin ama tutumlu ünlüler

Keanu Reeves Keanu Reeves, Hollywood’un zirvesine çıktığında bile ev satın almadı. Hep otellerde kaldı ya da daire kiralamayı tercih etti. Çok fazla eşyası yok, etrafında güvenlik görevlisi istemiyor. Hatta sık sık toplu taşıma araçlarıyla seyahat ediyor. Aktör, The Matrix'ten aldığı paranın yüzde 90'ını (80 milyon dolarını) sahne arkası film personeline dağıtmış ve 12 dublörünün her birine motosiklet hediye etmişti.

Aşırı zengin ama tutumlu ünlüler

Sarah Jessica Parker Aktris parasını çok dikkatli harcıyor ve çocuklarına da bunu öğretmeye çalışıyor. Giysilerini bizzat kendi dikiyor, yalnızca ayakkabı satın alıyor ve ikinci el kıyafet seviyor. Sex and the City dizisinde moda ikonu Carrie Bradshaw karakterini canlandıran ünlü oyuncu, dizi sayesinde sahip olduğu bütün ayakkabılarını bir açık artırmada satmış ve elde ettiği tüm parayı bir müzik ve sanat okuluna bağışlamıştı.

Aşırı zengin ama tutumlu ünlüler

Kate Middleton Cambridge Düşesi genellikle farklı vesilelerle aynı kıyafetleri giyiyor ve ucuz markaları seviyor. Mesela, soldaki ceket ve mavi elbise Zara'ya ait. Sağdaki 45 dolarlık elbise ise Hobbs'tan. Kate hayırseverliğiyle de biliniyor. ‘Heads Together’ adlı son projelerinden birinde, savaş gazilerine ve evsizlere yardımda bulunuyor.