BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Komisyondaki asgari ücretli Gülden Görmez'in meğer oğlu...

Bu sene ilk kez Asgari Ücret Tespit Komisyonuna asgari işçileri temsilen katılan Gülden Görmez isimli kadın güvenlik görevlisi katıldı. Görmez'in oğlu parasızlıktan okulu bırakmış.

Abone ol

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda Türk-İş temsilcileri arasında bulunan asgari ücretli Gülden Görmez, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada asgari ücretle geçinemediğini belirterek, oğlunun okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Görmez, "Bu parayla nefes alamıyoruz" dedi.

Yalova'da oturan Gülden Görmez 2 çocuk annesi ve kirada oturuyor. Üniversitesi özel güvenlik görevlisi olarak çalşan Gülden Görmez'in büyük oğlu  Balıkesir'de üniversite 3'ncü sınıf öğrencisi. Görmez'in küçük oğlu ise okul üniforması olmadığından liseyi yarıda bırakmış. 2 oğlu birlikte yaşayan Gülden Görmez şunları anlattı:

''OĞLUMA HIRKA ALAMADIM" : -"Oğluma forma aldım ama hırkasını alamadım. 'Onu da bir ay sonra alırım' dedim. Kredi kartıyla geçinmeye çalışıyoruz. Okul yönetimi prosedür gereği sürekli oğlumu uyardığı için o da gurur yaptı ve okula gitmedi. Lise ikiden terk etti. Bunu bir tek ben değil, bütün asgari ücretlilerin yaşadığına inanıyorum. Forma bile alamadıklarını düşünüyorum. Enflasyon artışları, gelen zamlarla aldığımız paranın hükmü kalmadı."

''BU MAAŞLA NEFES ALAMIYORUZ'' : - "Kiram 850 lira, aldığım maaş bin 903 lira, yemek artı yol ile... Kredi kartlarını kullandığım için ve kullanmak zorundayım, çünkü bunun faturası var, gıdası var. Bu sefer faturaları ödüyorsunuz. Elinize 200, 300 lira bazen kalıyor. Kredi kartını ödemek zorundasınız. Oradan çekip oraya yatırıyorsunuz. Asgari ücretin, en azından bize nefes aldırabilecek, daha insanca yaşamamızı sağlayabilecek bir düzeye gelmesini bekliyorum 2 bin üstü bekliyoruz."

Asgari ücret pazarlığına damga vuran sözler: Oğluma hırka alamadım