BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
HABER /  POLİTİKA

Arıtman: suç duyurusu yapmadım

CHP'li Arıtman Emine Erdoğan ve Hayrunnisa Gül'ün kıyafetleri için suç duyurusunda bulunduğu haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
  CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, "Avrupa Türkiye Cumhuriyet Kadınları Derneği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile diğer türbanlı bakan eşleri hakkında suç duyurusunda bulunduğuna" ilişkin haberler ile kendisinin ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

Arıtman, bu konu ile ilgisi olmadığını ve hiç kimse hakkında suç duyursunda bulunmadığını belirterek, "Bazı basın organlarında bu derneğin yaptığı suç duyurusu ile ilişkisi varmış gibi gösterilmesinden büyük üzüntü duydum. Ben ne kimse hakkında suç duyurusunda bulundum ne de suç duyurusunda bulunan bu dernek ile bir ilişkim var" dedi.  

Arıtman, derneğin bir suç duyurusunda bulunduğunu ve bu girişim ile ilgili metni kendisine faksladıklarını belirterek, "Ben bu derneği ilk kez bu vesile ile duydum. Bana gelen faksı da bilgilendirme amaçlı olarak TBMM'de görev yapan basın mensuplarına dağıttırdım. Sanırım bu nedenle benim bir bağlantım olduu düşünülmüş. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Bu konuda yanlış haber, yorum yapanlar ve bu yanlışlığı sürdürmekte ısrar edenler olursa; yasal haklarımı kullanacağım" diye konuştu.

"TÜRK KADINI GÖRÜNÜMÜNDEN UZAK"

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'a fakslanan ve Arıtman tarafından da  basına dağıtılan Avrupa- Türkiye Cumhuriyet kadınları Derneği'nin suç duyurusu dilekçesinde, Hayrünnisa Gül, Emine Erdoğan ve diğer türbanlı bakan eşlerinin Türkiye’yi temsilen gittikleri yurtdışı gezilerde, ‘kıyafet yasası’na uymadıkları belirtilmişti.

"TÜRKİYE'NİN İMAJINA ZARAR VERDİLER"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilen suç duyurusu dilekçesinde şöyle denildi:

“Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen gittiğiniz yurtdışı gezilerde, kamu görevinde bulunduğunuz için ‘kıyafet yasasına’ uymak mecburiyetindesiniz. Fakat iktidara geldiğinizden bu yana, çağdaş Türk kadını görünümünden çok uzak, tam tersi bir tutum sergileyerek tüm İslam ülkelerinden bile geride olduğumuz imajını verdiniz. Sizin giyim tarzınıza saygı duymakla birlikte Türk kadınını temsil etmediğinizi bir kez daha vurgulayarak artık Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetinin laik, çağdaş Türk kadınları olarak cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyor ve suç duyurusunda bulunuyoruz.”