BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan flaş operasyon açıklaması!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin basın açıklaması yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER- ÖZEL İÇERİK: AK Parti hükümeti, Ankara'da deprem etkisi yaratan operasyon sonrası ilk kez resmi açıklama yaptı.

Açıklama Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi. 

"Operasyonun ne amaçla yapıldığını biliyoruz" diyen Arınç, net konuştu:

"Hükümetimiz psiklojik harple karşı karşıyadır. Bizi yıpratmak istiyorlar."

SAVAŞ BALTALARINI ÇIKARDI

Operasyonunun zamanına da dikkat çeken Arınç, net bir dille savaş ilanında bulundu:

"Bunları yapanları bulacağız. Devlet içinde kümelenmiş bir örgüt söz konusu ise bunları ortaya çıkarmak boynumuzun borcu olsun."

CEMAAT Mİ YAPTI?

Arınç gazetecilerin 'operasyonu cemaat mi yaptı?' sorusuna ise ilginç bir yanıt verdi:

"Bu sözlerimle cemaati hedef aldığım söylenemez. Bu alçaklığı cemaate mal etmek haksızlık olur. Biz cemaati hedef göstermiyoruz ama cemaat kendini hedef olarak görür mü onu bilemem."

Arınç'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle...

AYLAR ÖNCESİNDEN YAZILIYORDU

Bu olayların bugün gerçekleşiyor olması ne anlama geliyor?

Siyasi bir maksat olabilir mi?

Müsaade ederseniz bu meseleye bakma hakkımız var. Çünkü üç dört gün öncesinden, dört beş ay öncesine kadar bu tür suçlamalarla bazı insanların karşı karşıya gelecekleri yazılıyordu. Emniyetten insanlar, güler mi ağlar mı, barış mı derken, İçişleri Bakanımızın oğluyla ilgili işaretleri vermişler.

"SAFLIĞIMIZA VERİN"

Artık her şey bitti, savaşacağız. Herkes için kötü olacak. Şunlar bunlar tutuklanacaklardan, kasetler, fotoğraflar servise konacak tehditlerini biz de duyuyoruz. Bu kadar alçalabileceğini bazılarının, gerçekten düşünmemiştik. Saflığımıza verin. Bir tarafta meşhur bir sanatçıyla evli olan bir iş adamı diyelim, TOKİ’yle ilgili arazilerin şirketlere peşkeş çekildiği iddialar var, haksız kazanç temin ettikleri var. birbirinden farklı isimlerin bir araya getirilmesinin amacı ne olabilir? Böyle bir şey görülmüş değil. 14 aylık bir dinlemeyle bu işin şimdi sonçlandığı söyleniyorsa, aslında 6 ay önce dinlemenin kesildiği bugünün beklendiğini de duyduk.


O MÜDÜRLER BU YÜZDEN G0.20131218183516.jpgÖREVDEN ALINMIŞ ŞOK İDDİA

*Arınç : "Bir İçişleri Bakanı'nın oğlunun gözaltına alındığını televizyondan öğrenmesi kadar acıklı birşey olabilir mi?"
Dahası da var. İstanbul Emniyet Müdürüne bile haber verilmemiş. Şube Müdürleri için vahim iddialar (TIKLA OKU)

"NE AMAÇLA YAPTIKLARINI BİLİYORUZ"

Bu işin planlayıcısını, ne amaçla yaptıklarını az çok biliyoruz. Belki zamanı geldiğinde açıklayabileceğiz. Bu kadar kişi aynı yerde olmamışlar, niçin birini bir ay önce, iki ay önce, sabahın beşinde evlerine baskınlar yaparak bu işleri başlatıyorsunuz?

İkincisi nedir?

Bu işi yapanlar diyelim ki emniyetteki şube müdürleridir. Bir üstüne haber vermesi istenir. Arkadaşlar şube müdürünün başlattığı operasyondan başındaki müdürün, İstanbul Emniyet Müdürünün, Ankara Emniyet Müdür habersizdir. Haber verselerdi önlem alırlardı diyebilirsiniz. Arkadaşlar bir görev ifade ediliyor. En azından bir operasyon yapılacak. İsimleri gizli tutabilirsiniz. Bir içişleri bakanının, oğlunun gözaltına alındığını basından duyması kadar acı bir şey olabilir mi?

"PSİKOLOJİK HARPLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Bazılarının görev yerleri değiştirilmiştir. Soruşturmanın gizliliği esastır demiştim, şu anda yayınlanmayan tek şeyden haberdar olduk. Bakanlar hakkında fezleke tanzim edileceği, UYAP’a bilgi vermeden gerçekleştirildiği de iddiaların içinde. Psikolojik harple karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Bunun amacı ne olabilir? Hükümetimizin yıpratılması.

0.20131218191053.jpgOĞULLARI GÖZALTINA ALINAN BAKANLAR İSTİFA EDECEK Mİ? (TIKLA OKU)
Kamuoyunun yanıtını merak ettiği soruya Başbakan Yardımcısından flaş yanıt


ANAP'A YAPILANLARDAN FARKSIZ

Önce gezi ile şimdi de bu tür olaylarla kamuoyu üzerinde yıpratma kampanyası olduğu çok açık şekilde görülüyor. ANAP için yapılanlardan farklı bir tarafı yoktur. Ancak bilgili hazır olan bir hükümet o tarihte söz konusu değildir.

Başbakan ile birlikte hükümetimizin yıpratılması, birilerine göre yandaş candaş isimleriyle küçük düşürülmeye çalışılan gazeteler gazetecilere yönelik tehditler at başı gitmektedir. İş adamlarına tehditler yağmaktadır. Çocuklarıyla ilgili, montaj da olsa yayınlayabileceklerini söylemektedirler.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ KARALANMAK İSTENMİŞ OLABİLİR"

Bunları yerel seçimler ve seçimlere yönelik, yapıldığını bir komplo teorisi olarak söylemiyorum. Bundan uzağız. Unutmayın üç çeyrekte yüzde 4’ün üzerinde büyüme gösteren bir Türkiye ekonomisi, yabancı yatırımları cazibe merkezi olarak çeken Türkiye ekonomisi, yolsuzlukların başını alıp gittiği imajıyla karalamak noktasına getirilmek amaçlanmış olabilir.

"SONUNA KADAR ARAŞTIRILACAKTIR"

Ortada bir iddia var. Kimlerin ismi geçiyorsa, hükümetimizle ilgili olanlarından hiç ilgisi olmayanlara kadar bu iddialar sonuna kadar araştırılmalıdır. Nereye kadar varacaksa, kim hakkında deliller varsa, kim hüküm giyecekse bizi ilgilendirmiyor. Biz yolsuzluklara karşı savaş vermiş bir hükümetiz.

"BU İŞİ YAPANLARI BULACAĞIZ"

Bu operasyon niçin bu zamanda bu eksikliklerle yapılıyor?

Bazılarının daha olabileceği tehditler olarak savruluyor. Düşünün hükümeti yıpratmak için. Bizim en çok başarıyla gerçekleştirdiğimiz yolsuzluklarla ilgili kamuoyunun gözünden düşürmek için olduğunu biliyoruz. Bu işi yapanları bulacağız. Devlet içinde kümelenmiş bir örgüt söz konusu ise bunları ortaya çıkarmak boynumuzun borcu olsun.

OPERASYON CEMAAT İŞİ Mİ?

Bütün bu sözleri söylerken cemaate yüklenecek bir anlam yüklenmez. 15 gün önce söylediklerime burun kıvırdılar ama bugün haklı olduğum ortada. Cemaatin temiz olduğundan, Türkiye sevdasından, eğitim sevdasından başka bir gayeleri olmadığını biliyoruz. İnanıyoruz. Benim bu sözlerimle cemaati hedef aldığım söylenemez. Bu alçaklığı cemaate mal etmek de haksızlık olur. Biz cemaati hedef göstermiyoruz ama cemaat kendini hedef olarak gösterir mi onu bilemem.

Ak Parti'de olağanüstü zirve

Ak Parti kurmayları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ ve Binali Yıldırım AK Parti Genel Merkezi’nde olağanüstü toplantı yaptı.

5 EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunu yürüten ve bu sabah saatlerinde görevden alınan 5 emniyet müdürünün yerine atama yapıldı.

5-emniyet-müdürü-görevden-alindi.jpg

BAKAN OĞULLARININ SUÇU NE?

Gözaltına alınan 3 Bakan'ın oğluna ağır suçlamalar yöneltildi. İşte bakan oğullarının ayrı ayrı suçlandıkları olaylar
bakan-oğullarinin-suçu-ne.jpg
BAKAN OĞLUNUN EVİNDEN ÇIKANLAR

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in evinde kasa bulundu. Kasadan paralar ve para sayma makinası çıktı (TIKLA GÖR)

bakan-oğlu-bariş-gülerin-evinden-çikan-paralar.jpg
EBRU GÜNDEŞ OPERASYONLA ŞOK OLDU
Ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in zengin eşi Reza Zarrab da operasyonda gözaltına alındı. Zarrab boğazdaki yalısından sabahın ilk ışıkları ile birlikte bir bavul dolusu belge ile çıkarıldı.

ebru-gündeşin-eşi-reza-zarrab-gözaltina-alindi.jpg
GÖZALTINA BÖYLE ALINDILAR

group-5-copy-21.20131217135425.jpg

CEMAAT HABERLERİ