BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.429,27
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan duran adamlara tavsiye

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç son günlerin en çok konuşulan eylemi hakkında konuştu. Arınç duran eylemcilere tavsiyelerini sıraladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç soruları yanıtladı. Taksim'de başlayan ve hızla yayılan Duran Adamlar eylemi hakkında konuşan Arınç 'Bu barışçıl göze hoş görünen bir eylem türü. Bunu kınayacak halimiz yok' dedi ve eylemcilere tavsiyelerini sıraladı.

Eylemcilerin uzun süre ayakta durmalarını şaşkınlıkla karşılayan Arınç, ''Televizyonda gördüm ama 8 saat durduklarını bilmiyordum. Peki ihtiyaçlarını gidermiyorlar mı? 5 dakika durmalı 6. dakikada işine gitmeli. Bu insanlar çalışmıyor mu, sınavları yok mu?, işleri yok mu?. Eylemciler sağlıklarına dikkat etmeli ve geliş geçişleri engellememeli'' dedi

İşte Arınç konuşmasından önemli satır başları;

SOSYAL MEDYADA CAYDIRICI YAPTIRIM OLMALI

Son olaylarda görülen şudur. Elbette Tweet atılabilir.Bu çağdaş dünyanın içinde bulunan düzenlemedir. Ancak suça teşvik etmek, olayları tırmandırmak ki bunlardan biri benim ailemle alakları oldu. Bunun caydırıcı yaptırımı olmalı. Mecvut kanunlar yetersiz kalmışsa bunjn gereğini yapmak Adalet Bakanlığı'nın görevidir.

DURAN ADAM EYLEMLERİ

Televizyonda gördüm ama 8 saat durduklarını bilmiyordum. Peki ihtiyaçlarını gidermiyorlar mkı? Bu dikkatimi çekior.Ama bu kadar uzun süre ayakta kaldıklarını bilmiyordum. Bu şiddet eylemi değil göze hoş gelen bir eylem türü. Bunu kınayacak halimiz yok. Bu barışçı eylem türü.

DURAN EYLEMCİLERE TAVSİYELER

Ama yapanlar açısından şuna dikkat edilmedi. Geliş geçişler engellenmemeli. Bir de kendi sağlıkları önemli. İnsan ayak üstünde bu kadar nasıl ayakta kalır. Demek bel boyun fıtığı yok onlarda. Sağlıklarına bir zarar vermesinler. Bu eylem anlamlıdır. Bunu teşvik etmek gerekir. Özünde şiddet barındırmıyor. 8 saat bir insan ayakta kalmamalı. 5 dakika durmalı 6. dakikada işine gitmeli.Bu insanlar çalışmıyor mu, sınavları yok mu?

VALİLER HER TÜRLÜ GÜVENLİK GÜCÜNDEN İSTİFADE EDER

Valiler eylemleri bastırmak için tüm güvenlik güçlerinden istifade eder. Muhalefet bizden terör olayları ve bu olaylar sebebiyle olağanüstü hal uygulamasını talep etmiştir. Ama biz reddettik.

BAHÇELİ BUNU HAZMEDEMİYOR

BBC, Today's gibi basın organlarının bu olayları nasıl yanlı haber yaptığını biliyoruz. Türkiye'den önce BBC yalan haber yaptı ve ben bunun için tekzip gönderdim. Bahçeli'de bunu eleştirdi. Ben Bahçeli'nin içinde bulunduğu travmayı anlayışla karşılıyorum. Ak Parti'nin mitingine ülkücüler katılmıştır ve MHP bayrakları açılmıştır Bahçeli bunu hazmadememiştir.