BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.430,29
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan cumhurbaşkanlığı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimin aday olacağı tartışmasına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı.

Abone ol

Bülent Arınç, "Başbakanımız adaylığını koymak isterse, Cumhurbaşkanımız bundan büyük onur duyacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz inanıyor ve biliyoruz ki; Sayın Başbakanımız istişarelerinin sonucunda Cumhurbaşkanlığına adaylığını koymak isterse, Sayın Cumhurbaşkanımız da bundan büyük bir onur duyacak ve onun adaylığını destekleyecektir" dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanımız son 7 yıllık Cumhurbaşkanlığı dönemini büyük bir başarıyla geçirmiş, anayasada tanınan görevleri büyük bir başarıyla yapmış ve hepimizin takdir ettiği çok saygın bir isimdir diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Vereceği kararı hapimiz saygıyla takip edeceğiz. Sayın Başbakanımızla bir araya mutlaka gelecekler ve önemli bir karar verecekler. Biz bu söylediklerinden farklı bir anlam çıkarmıyoruz" dedi.

'SEÇİM SİSTEMİNE KARAR VERECEĞİZ'
Türkiye için gerekli olan seçim sisteminin ne olduğuna karar vereceklerini ve seçimlerden önce bunu mutlaka gerçekleştireceklerini belirten Arınç, "Kısa süre içinde daraltılmış bölge veya dar bölge sistemini kendi içimizde tartışarak süratle bu kanunu çıkaracağız yoksa yüzde yine 10'luk barajların hakim olduğu mevcut seçim sistemiyle seçimlere gitmek gerekebilecek" dedi.