BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  GÜNCEL

Arılar bu kez bir işyerini istila etti

Kadıköy’de bir hafta önce 12 katlı binanın en üst katındaki dairenin penceresini işgal eden arılar bu kez bir işyerinin girişini istila etti

Abone ol

Kadıköy Kozyatağı’nda bir hafta önce binlerce arı 12 katlı apartmanın en üst katındaki dairenin penceresin istila etmişti. Bu olayın bir benzeri yine Kadıköy 'de yaşandı.

İŞYERİNİ İŞGAL ETTİLER

Rasimpaşa mahallesi Yavuztürk sokakta ofisinde oturan Taha Ocakçı uğultuya benzer bir ses duydu. Kapıya doğru yönelen Ocakçı yüzlerce arının ofisin giriş kapısında kümelendiğini gördü. Kısa süreli bir korku yaşayan işyeri sahibi dışarı çıkarak arıların olduğu yerden uzaklaştı. Yoldan geçen vatandaşlarda korkuyla kendilerini karşı kaldırıma attılar.

YARDIMA PARKE USTASI YETİŞTİ

Arıların istilası nedeniyle iş yerinen giremeyen Taha Ocakcı’nın yardımına işyerinin karşısındaki bir inşaatta çalışan parke ustası yetişti. Arıcılık da yaptığını belirten Ali Çayıroğlu isimli parke ustası önce bir kutu bularak arıların kümeleştiği yere geldi. Yüzlerce arının içinden tespit ettiği kraliçe arıyı kutuyu koydu. Bunun ardından da diğer arılar kraliçe arıyı takip ederek kutuya girdi. İşyeri önündeki kutuyu alarak yolun karşısına geçen Ali Çayıroğlu arıların oğul verme döneminde eski kraliçe arının kovanı terk etmesini ardından işçi arıların da yeni bir yuva bulmak için kovandan çıktığını, bazen yollarını şaşırarak bu tür olaylara sebep olduğunu söyledi. Arıcılık yaptığını belirten Çayıroğlu, "Bu arıları alıp Ömerli’deki kendi kovanlarım var onun içine katacağım“ dedi.

ARILARI “HEL HEL" DİYE ÇAĞIRILIR

Arılar bu sırada sokaktan geçmekte olan Cemre Şaşmaz isimli kadının dikkatini çekti. Arıların bulunduğu yere gelen kadın nasıl toplanacağını konusunda çevredekilere fikir verdi. Babasının da arıcılık yaptığını söyleyen Şaşmaz, "Arıları toplamak için hel hel diyeceksin. Biraz toprak atacaksın, onlar böyle üzüm salkımı gibi olduktan sonra kovana koyuyorsun “diye konuştu.

YİNE KADIKÖY'Ü İSTİLA ETMİŞLERDİ

Geçen haftada Kozyatağı'nda 12.kattaki dairesinin penceresinde arıların toplandığını gören ev sahibi Sema Gür, büyük bir şaşkınlık yaşayarak durumu hemen belediye yetkililerine bildirmişti. Belediyedeki görevliler de Sema Gür'ü Arı Yetiştiricileri Birliği'ne yönlendirmişti. İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Onur Çilenk eve gelerek camda ve mermerde kümelenmiş binlerce arıyı koruma elbisesi giyerek toplamıştı. Kraliçe arının çuvala konmasıyla birlikte diğer arılar da çuvala girmişti.