BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL

Arda Turan’lı Atletico Madrid finalde

Chelsea'yi deplasmanda 3-1 yenilgiye uğratan Atletico Madrid, Lizbon'da oynanacak finalde Real Madrid'in rakibi oldu. Atletico'nun üçüncü golünü kaydeden Arda Turan maçın yıldızıydı.

Abone ol

Golsüz biten ilk maçın rüvanşında, Stamford Bridge deplasmanında Chelsea’yi 3-1 yenilgiye ugratan Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi’nin ikinci finalisti oldu.

Böylece 24 Mayıs’ta Lizbon’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finali bir anlamda "Madrid derbisi" olacak.

Madrid ekibinin zaferini perçinleyen üçüncü golde ise Arda Turan’in imzası var.

Beklendiği gibi her iki ekibin de kontrollu basladigi maçta, ilk öne geçen Chelsea oldu. Eski Atletico Madrid yıldızı Fernando Torres’in golüyle 38. dakikada büyük avantaj yakalayan İngiliz devi, bu avantajı ancak 6 dakika koruyabildi.

İlk yarının son dakikasında Chelsea ceza sahası içinde Juanfran’ın ortasını boş kaleye gönderen Adrian Lopez, takımına turun kapısını aralayan isim oldu.

İkinci yarıda daha atak oynamak zorunda kalan Chelsea’ye karşı, hızlı hücumlarla yanıt veren Atletico bunda da basarılı oldu.

Ceza sahasi içinde buluşan Samuel Eto’o tarafından düşürülen Diego Costa, kazanılan penaltı vuruşunu yine kendisi kullandı ve 60. dakikada takımını 2-1 öne geçirdi.

Chelsea icin gecenin sonucu getiren ve zaferi müjdeleyen ise Madrid ekibinin Türk milli yıldızı oldu.

Sağ kanattan yapılan ortaya yükselerek yaptığı kafa vuruşunda top direkten dönerek penaltı noktasının üzerine düştü, o noktada biten Arda Turan sert bir vuruşla topu Chelsea filelerine göndererek farkı ikiye çıkardı.

Maçın geri kalan kısmında ise Chelsea’nin umarsız gol arayışları, Atletico yine kontrataklarla yarattığı tehlikeler vardı, ancak bu çabalar sonuç vermedi ve maç 3-1 sona erdi.