BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11

Arda Turan bize ne anlatmak istiyor?

Bir zamanların “harika çocuğu Arda Turan” bugünlerde adeta bir “nefret objesine” dönüşmüş durumda.

Bugünlerde yaşadığımız bir olay hem şahsi hayatımızı, hem toplum hayatımızı, hem aile hayatımızı, hem millet olarak hayatımızı yeniden gözden geçirme ve ibret alarak yeniden tanzim etmemizi gerektirecek cinsten.

Arda Turan olayından bahsediyorum…

Bir zamanların “harika çocuğu Arda Turan” bugünlerde adeta bir “nefret objesine” dönüşmüş durumda. Varoşlardan yetişen bir insan olarak Arda Turan aslında bir başarı hikâyesi.

Bir zamanlar o kadar çok seviliyordu ki bağrından çıktığı Bayrampaşalılar onun adını statlara vermekten çekinmediler.

Onunla ve onun başarılarıyla gurur duydular.

Sadece Bayrampaşalılar değil bir zaman geldi tüm Türkiye Arda Turan’ı sevdi. Onun hikâyesini çocuklarımıza bir başarı öyküsü olarak anlattık.

Galatasaray ve Milli Takımdaki başarılarıyla sevindik. Barcelona’ya uzanan Avrupa yolculuğunda onunla gurur duyduk.

Ama bugün gelinen noktada Arda Turan istenmeyen adam ilan edildi. Kavgaları ve agresiflikle geldiği noktada bugün dibe vurmuş durumda!

Kim bilir belki de birkaç gün veya hafta sonra (inşallah öyle olmaz) daha kötü durumlara düşecek. Temennimiz bir an önce kendini toparlayarak hayatına bir çeki düzen vermesi.

Arda’nın hikâyesi hepimiz için ibretler barındırıyor.

Yoklukların ardına sığınıp mazeret üretmememiz için bir ibret olduğu gibi varlığa ve güce güvenip insanlara hayatı zehir etmememiz gerektiğini söylüyor bize.

İşlerin her zaman kötü gitmeyeceğini, çalışırsak “makûs talihimizi” yenebileceğimizi ama zirveye çıktığımızda da rüzgâra kapılmadan sabit durmamız gerektiğini, etrafımızdaki kar, kış, kıyametten etkilenmememiz gerektiğini söylüyor bize.

Aile hayatımızda güzel günler geçirmemizin bizim elimizde olduğunu, bunun için mücadele etmemiz gerektiğini ama aynı zamanda bu güzel günleri muhafaza etmek için etraftan gelecek tehlikelere karşı uyanık olmamız gerektiğini söylüyor bize.

Toplum olarak çalışırsak, üretirsek, dürüst olursak refah içinde yaşayabileceğimizi ama gücümüze ve variyetimize güvenip miskinliğe kapıldığımızda, üretmediğimizde, birbirimizle kavga ettiğimizde ise sefih bir toplum olacağımızı söylüyor bize.

Ümmet olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuz, birbirimizle dayanışma içinde olduğumuz zaman güçlü olacağımızı ama fevri ve tek başına hareket edildiğinde ise başarısızlığın kaçınılmaz olduğunu söylüyor bize.

Devlet olarak düzenli ve sistemli çalışıldığında başarılı olunacağını ama disiplin ve muvazenenin kaybedildiğinde çöküşün kaçınılmaz olduğunu söylüyor bize.

Arda Turan’ın bize söylediği çok şey var aslında.

Bu olaya ibret gözüyle bakarsak birçok ders alabiliriz ama duruma bir eğlence ve magazin gözlüğü ile yaklaşırsak bu çok önemli dersleri kaçırırız.

İşte tam da burada özellikle medyaya önemli görevler düşüyor.

Yazılı ve görsel basınımız eğer bu olayı bir reyting meselesine dönüştürürlerse hem Arda Turan’a hem de topluma çok büyük kötülük ederler.

Ama olaya aklıselimle yaklaşıp, nedenlerini ve niçinlerini sorgularlarsa doğru sonuçlara ulaşırlar.

Arda Turan olayına hem şahsi, hem ailevi, hem toplum, hem millet, hem devlet açısından doğru bir bakış açısıyla bakabilmek dilek ve temennileriyle… 

SOSYAL MEDYA TAKİP 

twitter.com/msbeser

facebook.com/msbeser