BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  GÜNCEL

Arakan'da sahile vuran bebeğin fotoğrafı Aylan bebeği hatırlattı

Arakan'dan acı haberler geliyor. Devam eden çatışmalardan kaçıp, komşu Bangladeş’e girmeye çalışan Müslüman bir ailenin bebeği, Naf Nehri'nde botun batması sonucu hayatını kaybetti.

Abone ol

Arakan'da devam eden çatışmalardan kaçıp, komşu ülke Bangladeş’e girmeye çalışan Müslüman bir ailenin bebeği, Naf Nehri'nde botun batması sonucu hayatını kaybetti. Geçen yıl Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli Aylan bebeğin fotoğrafına oldukça benzeyen bu fotoğraf, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Paylaşılan fotoğrafla beraber arakan Müslümanlarının yaşadıkları dram ve acı, fotoğraf altında farklı şekilde yorumlandı. Sosyal medyalarda paylaşılan bu fotoğrafta insanlar "Rohingyalara destek olun" paylaşımı yaparken, Aylan bebeğe atıfta bulunarak benzer acının Arakan’da  sürdüğü anlatıldı.

2 Eylül 2015 tarihinde Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin bu fotoğrafı dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı yaptıkları paylaşımlarda Arakan'daki Müslüman halkın yaşadığı dram ve acıya dikkat çekiyor.