BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Apoyu zehirlemek mümkün mü?

İmralı'daki güvenlik sistemlerini kuran emekli General Hurşit Tolon cevapladı. Apo'yu zehirlemek mümkün mü?

Abone ol

İmralı'daki güvenlik sistemini kuran emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Öcalan'ın kullanacağı her şeyin zehir kontrolünden geçirildiğini söyledi. Tolon'a göre Öcalan ''dışarıya saç teli değil bakteri bile veremez'' 

Tolon, Öcalan'ın yemekleri ve giysilerinin zehir kontrolünden geçirildiğini belirtirken, "Onunla fiziki temas kesinlikle yasaktır. Kimseyle el bile sıkışamaz" dedi.
     
Tolon, Öcalan'ın İmralı'daki hayatıyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Onun bütün giysileri, kitapları ve yiyecekleri zehir kontrolünden geçirilir. Giysilerine zehir emdirilmiş mi diye bakılır. Fiziki temas kesinlikle yasaktır ve avukatları el bile sıkışamaz. Yemek yediği tabakları, bardakları herşeyi her öğün değiştirilir. Bir kez daha kullanılmaz. Dışarıya saç teli falan veremez. 24 saat sürekli gözetim altındadır ve çok ciddi bir devlet güvenlik sistemi uygulanır"
      
"Her türlü saldırıya karşı önlem alındı"

Tolon, Öcalan'ın İmralı'ya getirilmesinin ardından her türlü saldırıya karşı önlem alındığını belirtirken, zehirlenme konusunda da hassas olunduğunu belirtti.

Tolon'un verdiği bilgi, İmralı hakkında ilginç bazı gerçekleri ortaya koydu. Öcalan ve güvenlik timleri zehirlenmesin diye aynı kazandan yemek yiyor, yani Öcalan zehirlenirse vardiya yapan timin tümü zehirlenecek.

 Tolon, İmralı'daki güvenlik sistemini şöyle anlattı:

"İmralı'da timler vardiyalı olarak çalışır. Tim onunla aynı kazandan yemek yer. Malzemeyi almaya aynı tim gider, timin gözetiminde yemer pişer ve çelik kazan içinde kapalı olarak mutfaktan getirilir. Orada her eleman bir diğerinden sorumludur ve kimse kendi başına hareket edemez. Orada olamayacak tek şey zehirlemedir."

BENZER İDDİALKARIN GELKECEĞİNİ BİLİYORDUK

Tolon, zehirlenme iddialarının gündeme getirileceğinin çok önceden tahmin edildiğini ve buna karşılık önlemlerin Öcalan'ın İmralı'ya getirilmesinden sonra alındığını söyledi ve asılsız söylentilerin dikkate alınmamasını istedi.

Adalet Bakanlığı, Öcalan'ın zehirlendiğine yönelik iddialar üzerine 1 Mart'ta yaptığı yazılı açıklamada, Öcalan'ın Türkiye'de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen kişilerin yararlandığı tüm haklardan istifade ettiğini, bugüne kadar ciddi bir sağlık probleminin olmadığını bildirmişti.

CNNTURK