BIST 9.712
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,02
HABER /  GÜNCEL

APOnun bombacı terzisi!

Apo'nun terzisi bombayla yakalandı. 'Eleman yoktu, bombacı yaptılar' dedi.

Abone ol

Adana’da 6 kilo patlayıcıyla yakalanan ve bölücü örgüt elebaşısı Abdullah Öcalan ile üst düzey yöneticilerin terzisi olduğu iddia edilen 27 yaşındaki Halit İnan, 15 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Terzi İnan, bombalama eylemlerinde kullanılacak eleman kalmayınca bombacı yapıldığını iddia etti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, bir ihbar üzerine 30 Eylül 2006’da bölücü örgüt PKK üyesi Halit İnan’ı merkez otogarda yeğeni 22 yaşındaki Enes İnan ile birlikte yakaladı.

Gözaltına alınan İnan’ın çantasında 6 kilo plastik patlayıcı, 4 el bombası, 12 elektrikli fünye ile örgütün harcaması için verdiği 215 YTL ve örgütle bağlantıyı sağlamada kullandığı bir cep telefonu ele geçirildi. Patlayıcıyı teslim ettiği iddia edilen PKK’lı yakalanamadı.

‘Bölücü örgüte üye olmak, yardım ve yataklık etmek, bomba bulundurmak’ suçlarından 8 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan bölücü başı Öcalan’ın terzisi ‘Yusuf’ kod adını kullanan Halit İnan, karar duruşmasında örgütten internet aracılığıyla aldığı talimat üzerine gittiği otogarda kendisine teslim edilen pakette bomba olduğunu bilmediğini iddia etti.