BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.322,95
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

AÖL sınav sonuçları nereden öğrenilir? Açık Lise sonuçları ne zaman açıklanır?

Açık Öğretim Lisesi sınavları 4-10 Aralık tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilmesinin ardından gözler AÖL sınav sonuçları tarihine çevrildi? Sınava katılım sağlayan öğrenciler "AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?" Sorusuna yanıt arıyorlar. İşte AÖL sınav sonuçları hakkında merak edilenler.

Abone ol

Açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanır? 2021 AÖL 1. dönem sınavları ile ilgili olarak açık lise öğrencileri bu sorunun cevabını merak ediyor. Merak edenler için detayları haberimizde derledik. İşte ayrıntılar...

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak:  AÖL sınav sonuçları için henüz bir tarih verilmedi. Sınav en son 10 Aralık'ta uygulanacak. Sonuçların bu tarih sonrası 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor. Buna göre AÖL sonuçları Aralık ayı içerisinde erişime açılacak.

Sonuçlar nasıl değerlendirilir: 1. Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında;[Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100]formülü kullanılacaktır.

3. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

4. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

5. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.