BIST 9.590
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,28
HABER /  GÜNCEL

Antalyaspor Bursa'da vurgun yaptı!

Zirve yarışında kopan Bursaspor sahasında karşılaştığı Antalyaspor önünde de tutanamadı...

Abone ol
28. hafta gollü bir maçla açıldı. Şampiyonluk iddiasını devam ettimek isteyen Bursaspor, Antalyaspor'u konuk ettiği maçta rakibine 3-2 mağlup oldu ve çok önemli bir yara aldı. Bursaspor taraftar desteğini arkasına alarak başladığı maçta önemli ataklar yakalarken bir türlü istediği golü bulamadı. Antalyaspor ise ilk yarı boyunca oyunu kendi sahasında kabul etti.

Karşılaşmada dakikalar 45+2'yi gösterdiğinde ise sahne alan Alditore attığı şık kafa golüyle takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarıda bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda Antalyaspor oyuna dengeyi getirirken, 58. dakikada Uğur İnceman'ın kafayla attığı golle skora eşetliği getirdi. Bu golden 6 dakika sonra ise sahneye çıkan isim Kenny Miller oldu. İskoç yıldız skoru 2-1'e taşıyan golü Antalya ağlarına gönderdi.

Karşılaşmada dakikalar 75'i gösterdiğinde ise bu sefer sahne alan Necati oldu ve skora tekrar eşitliği getirdi.

2-2'den sonra Bursaspor tüm riskleri alarak karşı kaleye yüklenirken, savunmasında büyük boşluklar da bırakmaya başladı.

Konuk ekip de bu boşlukları iyi değerlndirdi ve 74. dakikada Uğur İnceman'ın golüyle maçta üstünlüğü yakaladı.

Kalan dakikalarda ise Bursaspor'un çabaları sonuç vermeyince maç 3-2 Antalyaspor üstünlüğüyle sona erdi.

Yeşil-beyazlı ekip bu şok mağlubiyetle 52 puanda kaldı. Antalyaspor ise puanını 36'ya yükseltti...

İLK YARIDAN DAKİKALAR

01. dakikada Bursaspor, Miller ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Serdar Aziz'in uzun pasıyla cezaalanına giren Miller, bekletmeden sert vurdu. Kaleye giden topu kaleci Ömer güçlükle kornere çeldi.

07. dakikada Antalyasporlu futbolculara çarpan top Miller'in önünde kaldı. Zamanında çıkan kaleci Ömer, Miller'le beraber topa müdahale ederek iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

37. dakikada Altidore'nin pasıyla soldan cezaalanı içine giren Miller, çarprazdan sert vurdu. Kaleye giden topu Ömer, kornere tokatladı.

38. dakikada Bursaspor'un Batalla'nın korner atışında cezaalanı içine gelen topa Serdar Aziz kafayı vurdu. Antalyaspor'un bir türlü uzaklaştıramadığı topa Serdar Aziz bir kez daha kafa vurdu, defans tehlikeyi güçlükle uzaklaştırdı.

40. dakikada Necati'nin pasıyla soldan cezaalanı içine giren Tita'nın sert şutu Ivankov'da kaldı.

45. dakikada Mustafa'nın sağ kanattan yerden kale içine gönderdiği topa Miller hareketlendi. Miller, kale önünde topa dokunamayınca top Ömer'de kaldı.

45. dakikada Bursaspor Altidore ile golü buldu. Volkan Şen'in sol kanattan cezaalanı içine yaptığı ortaya Altidore kafayı vurdu, meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol çıkmayınca ilk yarı 1-0 sona erdi.

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI
HABERİN DEVAMINDA... [PAGE] İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 

57. dakikada ceza yayı ön çizgisinden Batalla'nın kullandığı serbets vuruşta, köşeye giden topa kaleci Ömer sahip oldu.

59. dakikada Tita'nın sağ kanattan kullandığı serbest atışta, cezaalanı içine gelen topa Uğur İncemen kafayı vurdu. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

65. dakikada Bursaspor ikinci golü buldu. Batalla'nın pasıyla cezaalanı içine giren Miller, plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

66. dakikada Batalla'nın sağ kanattan kullandığı korner atışında, defanstan dönen topa Volkan Şen sert vurdu. Top az farkla yandan auta çıktı.

67. dakikada Bursaspor'da Svensson topa vurmak isterken ıskalayınca top Necati'nin önünde kaldı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Necati, plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

74. dakikada Antalyaspor üçüncü golü attı. Erkan'ın sol kanattan cezaalanı içine yerden yaptığı ortada, Uğur İnceman topun gelişine vurdu. Top ağlarla buluştu.

82. dakikada orta alandan aldığı pasla cezaalanı içine giren Altidore, sağ çarprazdan çizgiye kadar inerek plase bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Kaleci Ömer'i de geçen top, kaleyi bulmayınca Antalyasporlu oyuncularda kaldı.
    
Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele 2-3 Antalyaspor'un üstünlüğünde sona erdi.

BURSASPOR: 2-3 :ANTALYASPOR
 
Stat: Bursa Atatürk
Hakemler: Yunus Yıldırım, Erdem Bayık, Volkan Narinç

Bursaspor: Ivankov 4, Mustafa 3, Serdar Aziz 5, İbrahim 5, Vederson 5, Svensson 3 (Dk.70 Bekir Ozan 4), Ergiç 4, Batalla 4 (Dk.75 Turgay), Volkan Şen 4, Altidore 6 (Dk.88 Ömer), Miller 6

Antalyaspor: Ömer 4, Erkan 3, Ali Turan 4, Deniz 5, Yenal 5, Kerem 4, İbrahim 5, Uğur 7, Mehmet 4 (Dk.32 Ali Zitouni 5), Tita 5 (Dk.87 Radeljic), Necati 6 (Dk. 86 Kenan)

Sarı Kartlar: Dk. 41 Altidore, Dk. 52 Mustafa, Dk.76 Serdar, Dk. 90 Turgay(Bursaspor), Dk. 55 Yenal, Dk.90 İbrahim (Antalyaspor)

Goller: Dk.45 Altidore, Dk. 65 Miller (Bursaspor), Dk. 59, Dk.75 Uğur İnceman, Dk. 67 Necati (Antalyaspor)