BIST 9.797
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,96
HABER /  DÜNYA

Antalya B.Belediye Başkanına haciz şoku

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana ödenmeyen borcu için Başkan Mustafa Akaydın’ın odasındakiler dahil olmak üzere 10 te...

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana ödenmeyen borcu için Başkan Mustafa Akaydın’ın odasındakiler dahil olmak üzere 10 televizyon, 6 buzdolabı, toplantı masası ve sandalyeler haczedildi.
İcraya veren firmanın avukatı Ali Topuz, Açıkel temizlik Firması’nın 2009 yılı Mart ve Mayıs ayları arasında belediyeye peyzaj ve temizlik hizmeti verdiğini, ancak o dönemde alacakların tahsil edilmediğini bildirdi. Bu nedenle Antalya 3. Ticaret Mahkemesi’nde dava açtıklarını belirten Topuz “Mahkeme kararı sonucunda 1 milyon 174 bin alacağımız vardı. Faizle beraber ise 1 milyon 800 bin alacağımızın tahsisi için icra takibine başladık. Antalya Büyükşehir Belediyesi ödeme tebliğleri olduğu halde ödeme yapmadı” şeklinde konuştu.
Yaklaşık bir ay önce de haciz işlemleri için Antalya Büyükşehir Belediyesine gittiklerini söyleyen Topuz kendilerine borcun ödeneceği ile ilgili söz verildiğini, ancak ödenmediğini söyledi. Topuz, “Dün ikinci defa gittik, yine ödeme konusunda tekrar gelişme olmadığı ve haczedilebilir eşyalar olduğu için, Belediye Başkanının odasındaki televizyon ve buzdolabı olmak üzere 10 televizyon, 6 buzdolabı, toplantı masası ve sandalyeleri haczederek yediemin deposunda muhafaza altına alındı. Alacağımızın ödenmesi konusunda halen bir şey yok. ‘Ödeyemeyiz şu anda paramız yok’ diyorlar. Biz de icranın gereğini yerine getiriyoruz.
Ödenmeyecekse hacze devam edeceğiz. Mahkeme kararı var ortada. İdari kurumların yerine getirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Bir turizm kenti olan Antalya Belediyesi’nin böyle sorunlarla karşı karşıya kalmaması gerektiğini söyleyen Topuz “Müvekkilim 2009 yılından bu yana para alamadığı için zor duruma düştü. Bu noktada bir turizm kenti belediye başkanı bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmamalı, bir an önce bu sorunları halletmesi gerekiyor” dedi.