BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
HABER /  POLİTİKA

Ankarada'ki gar patlamasında kızını kaybetmişti! Hatice Çevik, HDP'den başkan seçildi

10 Ekim 2015'te Ankara Garı yakınında DEAŞ'lı 2 canlı bombanın düzenlediği saldırıda kızı ile eşinin kardeşini kaybeden Hatice Çevik, HDP Suruç Belediye Başkanı oldu.

Abone ol

Ankara'da DEAŞ'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda kızı Başak Sidar Çevik ve eşinin kardeşi Nurgül Çevik'i kaybeden Hatice Çevik, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde HDP'nin belediye başkan adayı oldu. Dün yapılan seçimler sonrası HDP adayı Hatice Çevik, Suruç'ta resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 59'unu alarak başkan seçildi.

Hatice Çevik kimdir?

Hatice Çevik 18.10.1970 tarihinde Antalya'nın Kumluca ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Kumluca'da tamamladı. Lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde 1992 yılında mezun olan Çevik, aynı üniversitesinin Eğitim Fakültesinden Pedagojik Formasyon belgesi aldı. Evli ve üç çocuk annesi olan Çevik 1993 yılından bu yana aile şirketlerinde inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe hissedar ve yönetici olarak çalışmaktadır. Çevik, 2015 Milletvekili Seçiminde HDP'den Şanlıurfa Milletvekili aday adayı olmuştu.