BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.523,40
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da tansiyon tavan yaptı!

ODTÜ, Tuzluçayır ve Hatay'daki olaylar Ankara'yı bir kez daha gerdi.

Abone ol

İNTERNET HABER- Hatay'daki gösterilerde yaşamını yitiren Ahmet Atakan için Ankara'da da gösteriler düzenlendi. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar sonuç verdi protestocular için 9 ayrı buluşma noktası belirlendi. Farklı kollardan Kızılay'a inen yaklaşık 3 bin gösterici Güvenpark'ta toplandı. Göstericiler dağılmayınca polis müdahale etti.

Ahmet Atakan için sosyal medya üzerinden Ankara'da toplanma çağrısı yapıldı. Örgütlenen binlerce kişi 9 farklı noktada buluşarak Kızılay'a yürüdü. Ankara Emniyeti izinleri iptal ederken Kızılay civarında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

 "AKP faşizmi Ahmet Atakan’ı aramızdan aldı. Ahmet Atakan için sokağa çıkıyoruz" sloganıyla sosyal medya üzerinde örgütlenen gruplar toplanmalar için 9 ayrı güzergah belirlendi. Kızılay Meydanı’na çıkan birçok yola TOMA ve akrepler konuşlandırıldı. Başbakanlık Merkez Binanın etrafı da polis barikatlarıyla çevrildi.

ANKARA SOKAKLARI YİNE KARIŞTI- FOTO GALERİ

GÜVENPARK'TA TOPLANDI 

Ahmet Atakan için Kızılay'a yürüyen binlerce gösterici Güvenpark'ta toplandı. Polis, Güvenpark'ta bulunan toplu ulaşım araçların çekilmesini isterken, Kızılay'a giriş çıkışlarda arama yapıldı. Bu arada metro girişleri Kızılay'da kapatılırken, yolcu inişleri yasaklandı.

GÖSTERİCİLERE GAZLI MÜDAHALE

Yaklaşık 3 bin kişinin bulunduğu gösteriler için polis müdahale yapacağını duyurdu. Çevik Kuvvet ekipleri dağılın anonslarının ardından müdahaleye başladı. Bazı göstericiler yaralanırken, Ankara Barosu gözaltına alınanlar için avukat verileceğini duyurdu. 

ankaragaz.jpg

 
BAYINDIR'DA GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE

Güvenpark'taki müdahalenin ardından göstericiler sokak aralarına kaçtı. Yoğun gaz kullanımı nedeniyle Sakarya'daki cafelerde bulunanlar kendilerini dışarıya atarken kullanıcılar yaşananları twitter'dan paylaştı. İşte Bayındır Sokak'ta müdahale sonrası yaşananlar;

bayindir-sokak.jpg

OTEL BAHÇESİNDE YANGIN

Selanik Caddesi'ndeki müdahale sırasında yangın çıktı. Cadde üzerinde bulunan otelin bahçesinde çıkan yangın kısa sürede söndürülürken, kısa süreli paniğin yaşanmasına neden oldu.

yangi.jpg

 
POLİSTEN EYLEM MESAİSİ
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki tüm Çevik Kuvvet polisi mesaiye çağrıldı. Başta Güvenlik Şube olmak üzere birçok şubeden de destek alındı. Bir polis helikopteri de havadan denetim için hazır bekletiliyor. 

ankara.20130910211516.jpg 
 
TOPLANMA NOKTALARI 
 
Sosyal medyada yapıla çağrıda, "Kızılay Güvenpark, Dikmen Ziraat Bankası Kavşağı, Mamak Tuzluçayır Meydanı, Batıkent Meydanı, Keçiören Yunus Emre Direniş Parkı, Seyranbağları Özgürlük Parkı, Yüzüncüyıl Migros Önü, Eryaman 3. Etap ve Anıtpark Milli Kütüphane önü" toplanma noktaları olarak gösterildi.

sakarya.jpg