BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.497,35
HABER /  POLİTİKA

Ankara gece yarısı zirvesini konuşuyor

Balyozcu subaylar hakkındaki tutuklama kararı YAŞ'ta krize yol açtı. Başbuğ soluğu Başbakanlık'ta aldı..

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Başbuğ emekliye ayrılacağı YAŞ öncesinde, Başbakan Erdoğan’la bir araya geldi. Saat 23.30’da başlayan görüşme, 02.30’a kadar sürdü. Erdoğan’ın Adalet Bakanı Ergin’le de görüştüğü ileri sürüldü.

Erdoğan, ilk olarak Subayevleri’ndeki özel konutuna geçti. Erdoğan burada bir süre kaldıktan sonra saat 23.00 sıralarında Başbakanlık Resmi Konutu’na geçti.

RAHATSIZLIK İLETİLDİ 

Milliyet'ten Murat Pazarbaşı'nın haberine göre Orgeneral İlker Başbuğ’un, özellikle terörle mücadelede görev alan personel için bile “kaçak” tanımı yapılarak, yakalama kararı çıkartılmasından rahatsızlık duyduğu belirtiliyor. 

ERGİN APAR TOPAR GELDİ

Erdoğan’ın Başbuğ ile yaptığı görüşmenin devam ettiği dakikalarda, ilginç bir olay da yaşandı. Hatay Derneği’nin (Hatay-Der) kuruluşunun yıldönümü için Hatay’da yemekte bir konuşma yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, korumasının verdiği not üzerine, konuşmasını “önemli bir işi olduğunu” belirterek yarıda kesti ve özel uçakla, apar topar Ankara’ya döndü.

ERDOĞAN DAHA SONRA ERGİN İLE GÖRÜŞTÜ

Ergin’in apar topar Ankara’ya dönmesi, kulislerde, Erdoğan-Başbuğ zirvesi sürerken, Erdoğan tarafından çağrılması nedeniyle döndüğü yorumlarına yol açtı. Erdoğan’ın, Ergin’le de konuyu baş başa görüştüğü iddia edildi. Erdoğan’ın, hareketli gecenin ardından, 02.30 sıralarında, özel konutuna döndüğü belirtildi.