BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.495,75
HABER /  GÜNCEL

Son dakika Ankara seçim sonuçları açıklaması : 'Mansur Yavaş kazandı'

ANKARA'dan gelen son seçim sonuçlarına göre CHP adayı Mansur Yavaş seçilmeyi garantiledi. Haluk Koç, 'Mansur Yavaş kazandı' diye duyurdu.

Abone ol

ANKARA seçim yarışında beklenen oldu. Mansur Yavaş önde götürdüğü seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre ipi göğüslüyor. Ankara'da sandıkların yüzde 90'ınına yakını açıldı. Mansur Yavaş ile Mehmet Özhaseki arasındaki arasında yüzde 3 civarında bir fark oluştu. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Genel Merkezi’nde ortak açıklama yaptı. Haluk Koç, Mansur Yavaş'ın seçimi kazandığını söyledi.

Mansur Yavaş sosyal medya hesabından zafer pozu paylaştı

CANLI SEÇİM SONUÇLARI -  TIKLAYIN...

CHP Genel Başkan yardımcılarının YSK'ye gittiğini ve veri akışıyla ilgili görüşmeler yaptığını belirten Koç şöyle konuştu: 

-"İlginç bir seçim partisinde birlikteyiz. Seçim sonuçları açkılandı andan itibaren Anadolu Ajansı'nın davranış kalıbı ortaya çıktı. Ankara ile ilgili gelişmelerde onlar da kabul etmiş görünüyorlar. Ankara'da bir tarih yazılıyor. Bizim elimizdeki veri akışına göre beş altı puan farkla Mansur Yavaş kazanmıştır. Resmi yavaşlatılmış veri akışı bile üç puana yakın fark gösteriyor. Seçimde yenilgi noktasında hazımsızlık yaşamakta olanların bunu kabul etmeleri gerekiyor. Türkiye'nin birçok yerinde YSK elli altı dakika veri akışını durdurmuştur. Hemşerilerim, sakin olacaksınız. Tüm tasnif işlemleri bitene kadar sandıktaki görevlilerimiz görevlerine devam edeceklerdir. Hiçbir sandık görevlimiz sandıkları asla terketmesinler. Ankaralı hemşerilerimiz lütfen vakur olalım. 25 yıl sonra Ankara'da tarih yazılıyor. Bu İstanbul, Adana, Balıkesir gibi illerimiz de gecenin ilerleyen saatlerinde devam edecektir" 

2014 yılı Ankara yerel seçim sonuçları : 30 Mart 2014’te gerçekleşen bir önceki yerel seçimlerin Ankara’daki galibi, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebiyle istifa eden Melih Gökçek olmuştu. Gökçek oyların yüzde 44.8’ini alırken; CHP’nin adayı olarak seçimlere giren Mansur Yavaş ise yüzde 43.8 oranında kalmıştı.

2014 yerel seçimlerinde partilerin ve adayların aldığı oy oranları şöyle:

ankara yerel seçim sonuçları

Türkiye 2019 yerel seçimleri
Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gitti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, 28 milyon 929 bin 732'si kadın, 28 milyon 128 bin 904'ü erkek toplam 57 milyon 58 bin 636 seçmen, 194 bin 390 sandıkta oy kullandı. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi seçime katıldı. 

Büyükşehirler

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy kullandı. 

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verildi. Köylerde ise "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atıldı.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli oldu. Oy pusulaları tek zarfa konuldu.