BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.515,69
HABER /  GÜNCEL

Anadolu OSB'nin göletine ödül verildi!

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB), göleti, çevreci uygulamaları ve doğa uyumlu tasarımları nedeniyle ödüllendirildi.

Abone ol

Anadolu OSB'den yapılan açıklamaya göre, ECEP Türkiye Delegasyonu'nun yaptığı araştırmalar sonucu, Türkiye'den çok sayıda aday gösterildi. Belçika'da yapılan elemelerin ardından Anadolu OSB, "En Çevreci Kurum" kategorisinde ödüle hak kazandı.

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının çevresel, sosyal ve ekonomik başarılarını bütüncül yaklaşım içinde değerlendiren Avrupa Birliği (AB) kapsamındaki ödül için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'deki tüm OSB'lerin çevreci yaklaşımlara sahip olması gerektiğini belirtti.

Göletin etrafı 5 bin ağaç ve yürüyüş parkuruyla donatıldı
Türkiye'de yaklaşık 330 OSB bulunduğunu aktaran Tuncay, "Bölgemiz sınırları içinde 120 bin metrekare büyüklüğünde yağmur sularıyla aynalı bir gölet oluşturduk. Göletin etrafını 5 bin ağaçla donattık ve bir yürüyüş parkuru yaptık. Doğal bir parka dönüştürdüğümüz göletimiz aynı zamanda kaz, ördek, balık gibi pek çok türden canlıya ev sahipliği yapıyor. Gölette her yıl Amatör Balıkçılar Federasyonu hakemliğinde çalışanlar ve işverenlerle balık tutma yarışması düzenliyoruz." ifadesini kullandı.

Tuncay, "Cadde ve kanal yollarımız boyunca ceviz ağaçları diktik. Yapılanmaya izin olmayan yüksek gerilim hatlarımızın altında ise 2 bin 500 badem ağacı bulunuyor. Bu badem ağaçlarından elde ettiğimiz gelirle mesleki ve teknik eğitim alan öğrencilere burs sağlıyoruz. Öte yandan bölgemizde bacalı fabrika kurulmasına izin vermiyoruz. Mevcut işletmelerimizin tümünün etrafı ağaç ve çiçeklerle düzenlendi. şeklinde konuştu.

Balık tutma yarışması düzenlenecek
Ayrıca toprak yapımızın elverişli olduğu her yerde çim yerine kekik yetişiyor. Bizim tabiata ve ülkemize borcumuz var. Üretirken yok etmek değil, yaşatmak gerektiğine inanıyoruz. Sanayi denilince akıllara kirlilik gelir. Bunu Anadolu OSB'de görmeniz mümkün değil. Gelecek ay balık tutma yarışmamız var, hepinizi davet ediyorum."

Anadolu OSB'nin ödülü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak tarafından Tuncay'a takdim edildi.