BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,76
HABER /  GÜNCEL

Anadolu Ajansı AA dedirtti!

Hayrünisa Gül’ün türban sözleri, AA'da yer almadı. Köşk'ün AA'ya bu konuyla ilgili soruya aldığı yanıt ilginç oldu.

Abone ol

Köşk yetkilileri bunun nedenini AA yönetimine sordu. AA yetkilileri de muhabirlerinin bu sözleri kasten değil, ‘atladıkları’ için habere koymadıklarını söyledi.

AA dün Cumhurbaşkanı Gül’ün, eşinin sözlerine katıldığını belirten haberini geçerken, altına da Hayrünnisa Gül’ün önceki günkü açıklamalarını ekledi.

Gül’ün sözleri ulusal basında birinci sayfalarda büyük şekilde yer alırken muhafazakar basında ya küçük görüldü ya da kullanılmadı. Yenişafak ve Bugün, Gül’ün sözlerini birinci sayfada“Cehaleti ortadan kaldırırız” başlığıyla verdi. Star, sözleri 15. sayfasındaki haberin alt satırlarında aktardı. Zaman ise Hayrünnisa Gül’ün “Başörtüsü konusunda Türkiye, enerjisini boş yere harcadı” sözlerini başlığa taşıdı, ilköğretimde türban haberde yer almadı.

Zaman yazarı Ali Bulaç da dün demeci Radikal’e şöyle yorumladı:
”Hayrünnisa Hanım biraz maksadını aşan bir ifade kullanmış, cehalet demiş. Bu, çocuklarını inancı yönünde eğitmek isteyenleri incitebilir. İslami cenah belki yüksek sesle tepki vermeyecektir ama ben kişisel olarak çok üzüldüm, incindim. Cumhurbaşkanı da eşi gibi düşünüyorsa yanlış düşünüyordur.”

Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca “Gül’ün sözlerinde enteresan bir şey olmadığını ”belirtirken Ancak ‘cehalet’ ifadesini de abartılı buldum” dedi.

Özgür-Der: Zenciler gibi

Türban mücadelesiyle tanınan Özgür-Der’in tepkisi ise sert oldu:
“Bu tavır yüzüne pudra sürüp beyazlamaya çalışan zencileri akla getirmekte. Bu sözler hakaretamiz içeriğe de sahip.”