YENİ HONDA CRV 1.6 Test Sürüşü

Biraz geçte olsa yeni CR-V ile bir araya gelme fırsatı bulabildim. Daha önce satıldığı gibi 1.6 dizel motoru manuel şanzımanla kullanmıştım ama yeni 1.6 dizel ve 9 ileri otomatik şanzımanla nasıl bir performansı olacağını merak ediyordum.

Nehir Yılmaz hnehiryilmaz@hotmail.com

Biraz geçte olsa yeni CR-V ile bir araya gelme fırsatı bulabildim. Daha önce satıldığı gibi 1.6 dizel motoru manuel şanzımanla kullanmıştım ama yeni 1.6 dizel ve 9 ileri otomatik şanzımanla nasıl bir performansı olacağını merak ediyordum.

Markanın kompakt Suv modelinin özellikle iri yapısıyla sınıfındaki diğer kompakt modellerden daha fazla göze çarptığı kesin. Geçirdiği makyajla iri yapısına heybet katan detayları oldu. Led teknolojili Farlar, ızgara, jantlar ve tampon artık yeni bir görünüme sahip. Daha fazla krom detay daha modern bir görüntü ortaya çıkarmış. Arka kısımda çok büyük bir değişiklik olmadığı gibi otomobilin boyutlarında da herhangi bir değişiklik olmadı.

İçeride de çok büyük değişiklikler yok büyük ekranlı medya sistemi, minik ve yüksekte vites kolu ilk dikkat çekenler. Vites kolunun tasarımı biraz ilginç ama kullanması zevkli bence. Kalite konusuna gelirsek sınıfından geri kalan bir yanı yok, tasarımda tüm detaylara özen gösterildiği net bir şekilde görünüyor. Kullanımı kolay ve karışık olmayan bir düzene sahip kokpit. Eşyalarınızı koyabileceğiniz bolca alanla birlikte yolcularınız içinde bolca alan var yani gerçekten etkileyici baş ve diz mesafesi sunuyor.589 litrelik bagaj hacmini de düşünürsek hem misafirlere hem eşyalara bolca yer var otomobilde. Üstelik 90 derece açılan arka kapı ve alçak yükleme eşiği ile farklı kombinasyonlarda eşya yükleme de yapabilirsiniz kolaylıkla.

Otomobilin tasarımında çok büyük değişiklikler yok ancak zaten asıl değişiklik kaputun altında. Artık Türkiye’de en çok tercih edilen kombinasyon olan 1.6 dizel ve otomatik olarak kullanabiliyoruz CR-V yi. Honda’nın Earth Dreams Technology serisinin yeni 160 beygir güç üreten 1.6 litre i-DTEC 4 silindirli dizel motoruna 9 ileri tork konvektörlü şanzıman eşlik ediyor. Motor 160 beygir gücü 4000 D/d de üretiyor 350 Nm tork değerini ise 2000 D/d de veriyor. Motor bu değerlere ulaşmak için iki turbo kullanmış. Normalde iki turbolu sistemde küçük turbo düşük büyük turbo yüksek devirlerde çalışırken burada ise küçük turbo büyük turboyu destekleme görevini almış ve bu güç değerlerine ulaşmışlar. Teknik kısmı bırakır ve kullanıma gelirsek eğer bu sistemle birlikte hem düşük devirde hem yüksek devirde motor sürekli canlı kalıyor. Otomobilde sorun diyebileceğim tek konu yalıtım. İçerideki ses oranının biraz yüksek olduğunu söylemek gerek. Yakıt tüketimi konusunda benim gördüğüm değer şehir içi 7.5 litre. Otomobilin güncel fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.