Yeni FORD FİESTA Test sürüşü

. Daha dik ve düz tasarlanmış konsolda 8" dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Buradan Apple Car Play, Android Auto ile telefonunuza bağlanabiliyor hatta spotfy, yandex, yemek sepeti gibi uygulamaları da kullanabiliyorsunuz.

Nehir Yılmaz hnehiryilmaz@hotmail.com

Büyük bir hayran kitlesi olan Fiesta yenilendi ve  kendini göstermeye Bodrum'dan başladı, şimdi buradan tüm Türkiye'de yolunu gözleyenlerle buluşmaya gidiyor.

Yenilikler arasında tasarımdan başlarsak arka kısımda dikey yerine artık yatay farlar var daha şık olmuş, ön kısımda daha yuvarlak farlar ve daha köşeli ızgara dışında büyük bir değişiklik yok. Farları çevreleyen led gündüz aydınlatma trafikte otomobilin yeni tasarımla yumuşayan yüzüne biraz olsun agresif bir hava veriyor. 

Fiesta artık biraz daha yüksek ve geniş, asıl değişiklik ve asıl çarpıcı hava içerideki tasarımda. Hazır olun artık o tuş karmaşası ve ayaklarınız altta kalacakmış gibi hissettiren bombeli konsol yok. Daha dik ve düz tasarlanmış konsolda 8" dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Buradan Apple Car Play, Android Auto ile telefonunuza bağlanabiliyor hatta spotfy, yandex, yemek sepeti gibi uygulamaları da kullanabiliyorsunuz. Bu daha başlangıç çünkü kendisini otomatik olarak sürekli yenileyen SYNC3 ileride başka programların kullanımı da izin verecek. Ayrıca bu sistemle sesli komut kullanabiliyorsunuz. Gerçi ben Apple Car Play kullanarak bu sesli komutları Siri ye verdim, böylelikle telefonla yol boyu bağlantımı kesmedim ama elimi dahi sürmedim. Neredeyse tüm tuşlar bu ekranda ama havalandırma değil neyse ki, çünkü ben ses ve klimayı manuel kontrol etmeyi tercih ediyorum her şekilde. Geri görüş kamerası da bu ekrandan park işini kolaylaştırmak için var, çözünürlük ve görüntü kalitesi muhteşem. Otomobilde artan işçilik kalitesi yanında müzik keyfi için Opsiyonel bir yenilik geliyor. 10 adet hoparlör ile birlikte B&O müzik sistemi. 13 mm artan diz mesafesi ile bir B sınıfı otomobil ne kadar rahat olabilirse Fiesta da o kadar rahat. Yani üçüncü kişinin olmadığı durumlarda rahatsınız. 292 litre bagaj hacmi var yeni Fiesta' nın. En güzel özelliklerden biri ise panoramik açılır cam tavan, yani yeni Fiesta artık çok daha geniş bir kitlenin ilgisini çekebilecek tasarım özelliklerine sahip. 

Yeni Fiesta'da tüm donanımlarda standart olarak sunulan çekiş kontrol sistemi, acil durum fren destek sistemi, yokuş kalkış destek sistemi, lastik basıncı takip sistemi gibi özelliklerin dışında şu an değil ama 2018 de Opsiyonel olarak alınabilecek şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi, yaya algılama ve çarpışma önleme sistemi, tabela tanımlama gibi sistemlerde Yeni Ford Fiesta'nın bir parçası olabilecek.

Şu an 2 donanımı bulunuyor başlangıç versiyonu Trend ve benim test ettiğim Titanium bu iki versiyona Kasım ayında daha sportif ST-Line katılıyor. 2017 yılı sonunda daha lüks Vignale versiyonu yanında 2018 de ise Fiesta'yı yerden daha yüksek crossover versiyonu ve şu ana kadar ki en güçlü Fiesta ST versiyonuyla göreceğiz. 

Şu an Trend ve Titanium donanımlı araçlar 1.1 litre 85 beygir benzinli motoru 5 ileri manuel şanzımanla, 1,5 litre 85 beygir dizel motoru 6 ileri manuel şanzımanla ve 1.0 litre 100 beygir ecoboost benzinli motoru 6 tam otomatik şanzımanla satılıyor. 

Ben 1.0 litre ecoboost motor ve 6 ileri şanzıman kullandım, vitesleri manuel olarak direksiyon yanındaki kulakçıklarla da değiştirebiliyorsunuz. Öncelikle belirtmeliyim ki yalıtım eskiye göre çok çok daha iyi, ayrıca yeni süspansiyonla daha konforlu bir sürüş ve yol tutuşu var. Eski zıpır Fiesta'nın şu an biraz daha ciddi bir havası olduğunu söylemekte fayda var. Direksiyon daha ince ve küçük olsaydı benim daha çok hoşuma giderdi, ama tepki anlamında gayet iyi. Ne istersen yaparım hissini hala veriyor. Yakıt tüketimi ise benim sürüşüm boyunca 8,5 ile 10 litre arasında gidip geldi yani sürüşe göre bu arlarda gider gelir yine de 8.5 altına çok düşmez gibi geliyor. Otomobilin fiyatları ise 64.500 TL den başlıyor ve donanıma göre artıyor.