VOLKSWAGEN AMAROK CANYON Test Sürüşü

Nereye gitmek istediğim yol şartlarına bağlı kalmaz, ama bu şartlar zorlaştığında konfordan da ödün vermek istemem işte tam bu noktada pick-up benim için Amarok olur.

Nehir Yılmaz hnehiryilmaz@hotmail.com

Bir otomobile atlayıp “nereye gideceğim” diye plan yapmadan yola çıkmak istediğimde aklımda her zaman bir pick-up olmuştur. Çünkü plansız yolculuklar becerikli bir yol arkadaşı gerektirir. Yol şartları değişir, hava durumu değişir, hedefler zorlaşır ve bu durumlara ayak uydurabilecek bir otomobil sürprizlere açık seyahati keyifli ve güvenli hale getirir.

Nereye gitmek istediğim yol şartlarına bağlı kalmaz, ama bu şartlar zorlaştığında konfordan da ödün vermek istemem işte tam bu noktada pick-up benim için Amarok olur.

Açıkcası şu ana kadar kullandığım pick-up lar arasında Amarok benim favorim, yine çıktığım bir yolda bu defa Canyon bana eşlik ediyor. Elbette çok uzun ve maceralarla dolu bir yolculuk olmuyor bu ama bana neden favorim olduğunu tekrar hatırlatıyor otomobil. Bende dere geçişleriyle hem virajlı asfalt hem de toprak orman yollarıyla Samanlı dağlarında iki gün geçirdim Canyon’la.

Otomobilin enerji dolu bakır turuncu rengi, şık birazda ağırbaşlı havasına daha sportif bir hava veriyor. Şehir için de de doğada da bu renk her zaman dikkatleri üzerine çekiyor. Dış tasarımını çok sevdiğim otomobilin, içeride de kullanılan malzemenin sınıfına göre oldukça titizlikle seçilmiş olması, yüksek oturma pozisyonu, arka yolcularında konfordan mahrum bırakılmaması, bolca eşya gözü, gereksiz tuş kalabalığı barındırmaması gibi özellikleri sevdiğim detaylardan.

Otomobilde 2 litrelik 180 beygir güç üreten dizel motor, 4x4 çekiş sistemi ve 8 ileri otomatik şanzıman bulunuyor. Motor 1750 d/d da 420 Nm tork değeri veriyor.  Kullandığım Canyon donanımında jantlar 17 inç. Aslında ticari araç sınıfındaki Canyon offroad donanımları ve buna rağmen sahip olduğu konforuyla çok amaçlı kullanım için her şeye sahip. Yakıt tüketimi sürücünün kullanım tarzına ve tabi ki kullandığınız zemine göre değişiyor fakat fabrika verilerine göre ortalama 8 litrelik tüketimden çok uzaklaşmıyor.

Kullanıma gelirsek, şehir içi ve asfalt yolda bir otomobil konforuna sahip. Yine asfalt virajlı yollarda arka boşken performanslı sürüşte dengesini bozmuyor. Asıl keyif yoldan çıkınca başlıyor, dere geçişleri çamur, stabilize ve toprak yoldan geçerken sahip olduğu offroad yetenekleri adını nerden aldığını hatırlatıyor. Özellikle yokuş iniş desteği daha cesur rotalar çizmenize olanak sağlıyor. Otomobilin güncel fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.