VatikanGate PizzaGate'e karşı, tecavüz mü medeniyet mi?

Son bir kaç gündür tüm Amerika'yı çalkalayan pedofili skandalı ve aktörleri tüm dünyayı şoka soktu.

İsmail GÜZEL iguzel@nestech.net

Vatikan'ın Latin Amerika üzerindeki etkisi çok güçlü. Bu ülkelerde yapılacak büyük projelere giren şirketleri yönlendiren Vatikan'ın bu projelerden komisyon aldığı söyleniyor.

Vatikan'ın mali gücü; dünyanın en büyük şirketlerin mali gücüne eş değerde olduğu ve bir çok güçlü şirketlerin hisse senetleri ve tahvillerine sahip olduğu biliniyor.

Büyük bir sanayi olan Vatikan'a çok fazla para akışı var. Amerikalı bir iş adamının Vatikan'la ilgili tabiriyle "dünyada bu kadar az kişi ile bu kadar büyük bir kitleyi yönlendirebilen, yönetebilen ve parasını alan başka bir şirket yok. Sadece Washington'da devletin memuru olarak çalışan 200 bin kişiye karşın Vatikan 860 kişi ile dünyayı yönetiyor. Bu kadar karlı bir şirket olamaz" diyor.

Vatikan devlet başkanlığından istifa edip ruhani liderlikten de feragat etti. 

Hristiyan Katolik dünyasının 265. Papası iken 2013 senesinin şubat ayında ani bir karara imza atan Alman asıllı Papa 16. Benediktus, yaşlılığını gerekçe göstererek görevini bıraktı. 

İtalyan medyasına göre Papa'yı istifaya zorlayan gerçek farklıydı.

Yaşlılığını sebep gösterdi lakin İtalya'nın en saygın gazetelerinden biri olan La Repubblica öyle demiyordu. Papanın istifa ettiği dönemde gazetenin Vatikan temsilcisi olan ve o senelerde Vatikan'ın içinde bir gay lobisi bulunduğu, bu papazların işadamları ile ilişkide olduğu, iş adamları da bu papazlara şantajlar yaparak ihaleler aldığını yazıp deşifre etti. 

Dahası var.

Benediktus Papa seçilmeden yıllar önce 18 Haziran 2001 tarihinde engizisyonun başında kardinal iken, latince yazdığı çok gizli bir mektupta her şeyi ifşa etti. Mektubunda "küçük çocuklara yönelik taciz ve tecavüzlerin çok büyük boyutlara geldiğini, bu suça 4550 Papazın bulaştığı ve derhal bu davaların örtbas edilmesi ve tazminatlarla bu olayların üstlerinin örtülmesi gerektiğini" mektubunda vurguladı. 

Bu mektup ve diğer gelişen olaylardan yola çıkılarak hazırlanan raporun da dışarıya sızdırılması Vatikan'ın ne denli işlerin içinde olduğu ve ne denli zor durumda kaldığını gözler önüne serdi. Sonuçta Papa'nın yaşlılıktan kaynaklanan sebeplerden değilde bu skandalların açığa çıkması sonucunda kendi görevine son verdiği tüm İtalya'da konuşulan ve manşet olan bir konuydu.

Bu raporla birlikte taciz ve tecavüz olayları Vatikan mahkemelerinden alınıp sivil mahkemelere verildi. 

Son 10 yıl içinde İtalyan sivil mahkemeleri tarafından 120'den fazla din adamının çocuk tacizinden mahkum edildiğini, onlarcası hakkında da hukuki işlem yapıldığını ortaya koyuyor.

PizzaGate.

Kıyametin her geçen gün yaklaştığının habercisi olan ve günlük hayatımıza devam ettiğimiz şu günlere her uyandığımızda yeni skandalların yaşandığı dünyamızda maalesef duyulmadık işitilmedik bir konu bir haber kalmadı gibi.

Son bir kaç gündür tüm Amerika'yı çalkalayan pedofili skandalı ve aktörleri tüm dünyayı şoka soktu. İddiaya göre söz konusu olayın içinde neredeyse olmayan yok. Amerika'nın para babalarından Amerikan başkanlarına kadar tanınmış isimler listede. Yeterli kanıtların olmamasına rağmen söylentisi bile insanın kanını donduran cinsten. 

Filmlere konu olabilecek olay Belçika'nın bir kasabasında başlıyor. Yıllar önce kaybolan kız çocuklarıyla başlayan olaylar silsilesi yıllar içinde tüm batı ülkelerine sıçradı.

İddaya göre seçimlerde demokrat parti adayı Hillary Clinton'ın kampanya danışmanı John Podesta'nın, ticaret ve yüksek bürokrasi çevresinden kimselerle "Comet Ping Pong" adında bir pizzacıda düzenlenecek "pedofili" organizasyonuna ilişkin mail alışverişi wikileaks üzerinden sızdırılarak ortaya çıktı.

Kimine göre tecavüz kimine göre medeniyet.

Son bir iki gündür gündeme bomba gibi düşen tecavüz olayı herkezi germiş vaziyette. Bir kez daha anladım ki birbirimizi anlama konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Bir nefrettir bir kavgadır gidiyor. 

Tecavüz sadece cinsel istismarla gelen bir durum değil. Tecavüzün bir sürü şekli var. Cinsel istismarla yapılan ki "affedilemez" bir diğeri ülkene ve devletine yapılan tecavüzlerdir, "bu da hiç affedilemez" Can Dündar ve FETÖ'nün tecavüzleri gibi, ya da büyük bir medeniyet olan Osmanlı'ya yapılanlar gibi. 

Alfabemize tecavüz edildi, kılık kıyafetimize tecavüz edildi, hukuk sistemimize tecavüz edildi, müziğimize tecavüz edildi, mimarimize tecavüz edildi, tarihimize tecavüz edildi, ecdadımıza tecavüz edildi, ilhamını dinimizden alan köklü kurumlarımıza tecavüz edildi, bir insanı insan yapan bir medeniyeti medeniyet yapan binlerce yıllık dilimize tecavüz edildi. Dolayısıyla tüm medeniyete tecavüz edildi. Maalesef tecavüze uğramadık hiç bir yer kalmadı.

Medeniyet mi yoksa tecavüz mü siz karar verin.