Türkiye'nin aydını, al üniversiteden kaydımı

Üniversitede hocalık yapmak yeterlimi acaba? Sorsan kaçının uluslararası arenada yayınlanmış makalesi vardır?

Abdullah YILMAZ krmistanbul@gmail.com

Ne çok bilim adamı varmış 

Devletin uygulamalarına ortak olmayan,ayrıca posta koyan

Hem de her makamdan profesörü, doçenti, doktoru, araştırma görevlisi, hatta utanmasalar sekreterlerini de bilim adamı olarak yazacaklar listeye, birde imza attıracaklar.

Ne kadar kolay bilim adamı olmak bu ülkede

Makam, mevki, statü devlette kadro almak kadar kolay, kimse sormuyor tezi sen mi yazdın, makale sana mı ait, yoksa biraz abartılmış şekilde esinlenmemi var.

Devşirdin mi yoksa?

Bilim adamı olmak için dünyada bir standart ya da ölçü olmalı

Üniversitede hocalık yapmak yeterlimi acaba?

Sorsan kaçının uluslararası arenada yayınlanmış makalesi vardır?

Ya da buldukları bir buluş varda bizden mi saklıyorlar?

Olsaydı yayınlanmış makale konusunda İran’ın gerisinde olmazdık sanırım

Ne yapsınlar hepsi filozof, felsefe üretip kafa yormaktan, batıldan, siyaset yapmaktan kurtulup bilim yapamıyorlar.

Bıraktım ülkeyi, çalıştıkları hangi üniversiteyi abat etmişler?

Dünya sıralamasında yerin dibinde olan üniversite derecelerine faydamı sağlamışlar.

Okutmanlıktan öteye gidemeyen, politize anlayışlarıyla devlet maşına talim, evine file götürmekten başka gayesi olmayan, ortaya koydukları imza kampanyasında ahde vefa memleketlerine ayrıştırıcı dil ile minnettarlıklarını sunmuşlardır. 

Arabası yakılan pkk sempatizanı zavallı avukat ile goygoycuların dolmuşunda Entelektüel bilim adamı olma sevdalılarının durumu aynıdır. Mağdur olan avukat sırf Kürt olmadığı için pkk arabasıyla beraber onunda yüreği de yakmıştı.

Tabi ki çatışmalar olmasın tabi ki masum insanlar ölmesin, insanlar fikirlerini özgürce dile getirsin, herkesin can mal güvenliği olsun, kamusal alanlarda özgürce yaşasın.

Kimin itirazı olur buna ancak yaşanan süreç Suriye’de ırakta değil, Türkiye cumhuriyetinde demokratik ülkede yaşanıyor. Uğruna ferman yazdığınız teröristler kan alıyor, can alıyor şehirlerin ciğerlerinde hendek açıp içine bomba koyuyor.

Hanginizin sokağı çatışmaların yaşandığı yerler de ,

Hanginiz gidip orda yaşarsınız ve hendeklerden atlaya atlaya hayatınızı sürdürürsünüz.

Katil devlet dediğiniz ülkede bir meclis var ve o mecliste sözcülüğünü yapmaya çalıştığınız ahvalin temsilcileri var.

Sığındığınız abartılmış hoca etiketi altında, ülkesi için, orda yaşayan yurttaşlarının bekası için, canını feda eden polisi, Mehmetçiği katil yerine koyup,  birde hesap sormaya kalkacaksınız. Sonra kendinize bilim adamı diyeceksiniz.

Bir an evvel üniversitelerinizin hastanesine başvurun, baş bölgenizde bir arızamı var baktırın. Sonuç alamazsanız yine başvurun ama bu sefer başınızı taşa, duvara vurun, çünkü gövdenize yazık boşuna yük taşımasınlar.

 Çıkarın cüppelerinizi gidin siyaset yapın varsa bozuk, yanlış bir şeyler müdahale edin.

Bu kadar taraf tutarak adeta kandilin sözcülüğüne soyunacaksınız, utanmadan aybaşı gelince bir gün geçirmeden bankamatiklere koşacaksınız maaş alçaksınız. Üstelik ihanet ederek, gençlerin beyinlerini zehirleyerek.

Biraz gururunuz varsa bu devletin, yarattığı katma değerleri kabul etmeyin. Maaşlarınızı da reddedip katil devletin parasını da istemiyorum deyin, birde imza kampanyası düzenleyin bakalım kaçınız imza atarsınız.

Bir kamyon patlayıcıyı 5 aylık bebeklerin üstüne süren zihniyet, sizin devşirip yetiştirdiklerinizdir. Ölen yavrunun emziğini çoğaltıp boynunuza asın. Belki o emzik içinizdeki karanlık, vahşet duygularınızı biraz olsun dizginler. Bilim dünyasında alıp alacağınız tek madalyada bu olur

Reklamın iyisi kötüsü olmaz anlayışında, köprüden kendini atma şovu yapan meczup gibi kendine edebiyatçı ve sinemacı diyen kan kardeşleriniz hemen arkanızda saf tutmuşlar.

 Sizin arkanızda duracaklarmış

Kim diye sormayın tanıdık bir Allahlın kulu yoktu, bir kişiyi tanıdım oda çirkinliğinden tanıdım Serra yılmaz. .(çirkinden kastım fiziksel değildir)

Allahlım sen ne kullar yaratıyorsun ama bari kılavuzunu gönder.

Daha birkaç ay önce yabancı bir kanalda verdiği röportajda Türk olmadığını söyleyen ancak bizleri rencide eden, sinemanın sultanı Serra hanımdan bu ülkeye hayır gelecek bir şey beklemek yanlış zaten

Birde edebiyatçılarımız var sayıları 550 nin üstünde, ilerleyen günlerde beş bini bulması bekleniyor.

Edebiyatçı romancısı, hikâyecisi, masalcısı, fıkracısı, hatta günlük yazan edebiyatçılar bunlar. Kısacası körler sağırlar birbirini ağırlar.

Ülkedeki kitap sayısından çok yazar bir araya gelirseniz de şaşırmayız.

Listede öyle meslekler öyle isimler var ki, önüne arkasına istediğini koy kimse bir şey anlamaz, çünkü tanıyan çıkmaz.

Ses mühendisini sanatçı diye yedirmeye çalışanlar, kurguladığınız filmin ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor.

 Işıkçıların, figüranların  kalbi kırılıyor

 Komiksiniz gülünç olmayın.

 Ülke gerçeğimizde 26 farklı etnik yapıdan oluşan Türklük kavramına itirazın, sadece pkk anlayışına has olması, size ve onlara bu topraklarda ayrıcalık hakkını doğurmaz.

 Bu bayrak altında herkesin eşit koşullarda kendi özel kimliği inancı, feda edilemeyecek kadar değerlidir. Kimsenin kimseden üstün olmadığı gerçekle, ülke için tehdit olan tüm unsurların, oluşumların karşısındayız,

Bu hain düzenin bekçileri yok edilene kadar arkasındayız devletin.

 Bu devlet olmazsa gidecek yerimiz yok. Gideceğimiz muhtemel yerler çoktan Suriyeli ve Iraklı göçmenler tarafından dolduruldu. Gitsek gitsek onların boşalttığı yerlere gideriz ki oda hiçbirinizin işine gelmez.