TOYOTA AVENSİS 1.6 Dizel Test Sürüşü

Eski nesline göre daha modern çizgileri olan otomobilin içi de tamamen değişti. Bu değişimi ise başkanlığında Türk Mühendis Ahmet Karaman'ın olduğu 70 kişilik bir ekip yaptı.

Nehir Yılmaz hnehiryilmaz@hotmail.com

3.neslinin yenilenmesinin üzerinden bir yıl geçti. Benim ise Yeni Avensis'le ancak tanışma şansım oldu. 1997 yılında tanıştığımız Toyota'nın D segmentindeki bu modelinde ilk kez kullanılan 1.6 litrelik dizel motoru ile kullandım otomobili. Daha küçük hacimli ancak daha hafif olan motor otomobilin sürüş performansını daha ileriye taşımış durumda. D segmentindeki otomobil daha seri ve dinamik tarzıyla eskiye göre daha keyifli ve tasarımıyla daha konforlu bir sürüş sunuyor. 

Eski nesline göre daha modern çizgileri olan otomobilin içi de tamamen değişti. Bu değişimi ise başkanlığında Türk Mühendis Ahmet Karaman'ın olduğu 70 kişilik bir ekip yaptı. Yeni tasarım konfor ve kalite getirirken otomobilde daha dinamik ve zarif bir görüntüye sahip artık. Özellikle led farlar, krom kaplama bar, parlak siyah tampon ve krom çerçeveli ızgara ilk göze çarpan detaylar. 

İngiltere'de üretilen yeni Avensis sedan ve station wagon tipleriyle satışta. Gösterge panelinde 4.2" renkli tft ekran bulunuyor. Sürüş bilgileri buradan çok net görünüyor ve direksiyon üstündeki tuşlarla kolayca değiştirilebiliyor. 8"lik renkli multimedya dokunmatik ekranda "Toyota Touch 2" arayüzü ile otomobille bağlantıda kalabiliyorsunuz. Bu ekranda aynı zamanda kalitesine diyecek olmayan geri görüş kamerası ile park yardımı alabiliyorsunuz. Otomobilin benim kullandığım sedan versiyonunda bagaj hacmi 509 litre. 

Yeni Avensis in güvenlik donanımları arasında, hız sınırlayıcı, acil fren sinyali, adaptif ön aydınlatma sistemi, araç denge kontrol sistemi, direksiyon kontrol kaybını tespit eden ve otomatik yönlendirme ile frenleme yapan VSC, yokuş kalkış desteği gibi özellikler bulunuyor. 

2 dizel ve 3 benzinli motor seçeneği bulunan Avensis'in benim kullandığım versiyonu ise bu modelde  6 ileri manuel şanzımanla birlikte ve ilk kez kullanılan 1.6 litrelik dizel motorlu versiyonu. 2 litrelik motordan 20 kg daha hafif olan motor 112 beygir güç ve 1750 devir itibariyle 270 nm tork üretiyor. Ortalama 4,5 litrelik yakıt tüketimi gördüğüm motorun lafta kalmayan yüksek performansı ve yine lafta kalmayan "eco" moduyla birlikte düşük bir yakıt tüketimi var.

Toyota kalitesi ve güveninin ilk an itibariyle hissedildiği otomobilin fiyatı ise 98.000 TL den başlayarak donanıma göre 222.550 TL ye kadar çıkıyor. (Mayıs 2017)