Tebrikler Fenerbahçe'ye...

Dikkat! Bugünkü yazım derin sayılabilecek kadar basketbol bilgisi içermektedir. Çünkü bize yaşatılan bu büyük gururu öyle yüzeysel bir şekilde anlatamam.

Coşkun Karaca coskunk@internethaber.com

Dikkat! Bugünkü yazım derin sayılabilecek kadar basketbol bilgisi içermektedir. Çünkü bize yaşatılan bu büyük gururu öyle yüzeysel bir şekilde anlatamam. Bir makineyi anlatmaya başlarken, vidanın imalatından başlamak iyidir. Bu sebeple tümden gelelim. Dilim döndüğünce başlıyorum...

Dünyada basketbol denince akla gelen ilk yer NBA'dir. Çünkü dünya basketbolunun zirvesi orasıdır.

NBA'in en iyisi, dünyanın da en iyisi kabul edilir. Daha doğrusu edilirdi. Çünkü son 10 yılda Avrupa basketbolu fevkalade bir atak yaparak kendine yer edindi. Bu sebeple NBA'in en iyileri ve Avrupa'nın en iyileri diye ayrımlar yapılmaya başlandı. Şüphesiz, bu hususta Avrupalı büyük Koç'ların payı yadsınamaz.

Mesela NBA'in gelmiş geçmiş en iyi Koç'u kim derseniz, birden fazla cevap alabilirsiniz ancak cevaplar Phil Jackson'da yoğunlaşır. Peki Avrupa'nın Phil Jackson'ı kim derseniz, işte orada tek bir cevap vardır:

Zelimir Zeljko Obradoviç. Bu hiç su götürmez bir gerçektir. Zatı muhterem, 1992 yılında Partizan, 1994 yılında Badalona ve 1995 yılında ise Real Madrid Basketbol Takımıyla Euroleague'i kazanmıştır. 1999-2012 yılları arasında çalıştırdığı Panathinaikos Basketbol takımıyla 5 kez Euroleague şampiyonu, 11 kez Yunan Ligi şampiyonu olarak rekor kırmıştır. 2007 ve 2011'de Avrupa'da yılın koçu seçilmiştir.

Peki buradan nereye geliyoruz? Buradan geldiğimiz yer Fenerbahçe. Böyle büyük bir koçu takımın başına getiren Fenerbahçe yönetimi, koçun istediği tüm oyuncuları da takıma dahil etmeyi başarmıştır. Yöneticilik adına muazzam bir başarıya imza atmışlardır. Peki bu başarının sahadaki karşılığı ne olacaktır? Bunun cevabını bu sene daha şimdiden aldık bile bence.

Fenerbahçe Basketbol Takımı, Euroleague çeyrek final eşleşmesinde rakibi Real Madrid'i 3-0'lık bir seriyle elemiş ve Final-Four'a kalmıştır. Bu gidişin devamı bellidir. Euroleague'i alacak takım Fenerbahçe'dir. Böyle düşünüyor ve inanıyorum. Ancak dedim ya asıl mesele; büyük düşünüp, büyük kişilerle çalışıp, büyük sonuçlar elde edip, büyük yerlere gelip, bizim göğsümüzü kabartmaktı. Ve şuan da tam onu yaşıyoruz. Teşekkürler Fenerbahçe...